Köşe Yazıları

SİVAS’TA ORGANİZE İŞLER…

Bu yazı için bir hafta bekledim. Geçenlerde, Sivas’ta yapılan TGF Başkanlar Konseyi toplantısına ilişkin bir yazı yazmıştım ama, söz konusu yazı daha çok bazı konuların gerçek yüzünü anlatmakla sınırlıydı.
13-15 Eylül tarihlerinde Sivas’ta gerçekleşen Başkanlar Konseyi toplantısı, başlığa taşıdığım gibi tam da “Organize işler” kavramına uygundu. Çünkü, Sivas Valisi, Sivas Belediye Başkanı, Sivas Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti güzel bir senkron ve uyum içindeydi.
Türkiye’nin dört bir yanından ve en uzak köşelerinden gelen toplam 138 gazeteci grubunu ağırlamak, üstelik Sivas’ı gündeme taşımak adına nerdeyse “kusursuz bir organizasyon” yapmak, hiçte öyle kolay bir iş değildi. Gazeteci taifesi, doğasına uygun olarak detaycı, biraz kaprisli, biraz alıngan ve biraz da ehem-mühim olgusuna önem veren kişilerdir.
Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hakan Sezerer ve yönetimi, gerçekten bir büyük organizasyona imza attı. Dolu dolu bir program gerçekleşti. Hadi biz komşuyuz, Tokat ile Sivas arası bir saatlik mesafede. Ancak, hayatı boyunca hiç Sivas’a gelmemiş gazeteci arkadaşlarımız, Sivas’ın saklı bir kent olduğuna dair ortak görüş sahibi oldular. Sultan şehir Sivas’ın tarihteki önemli rolünün yanı sıra, Anadolu’da yükselen bir yıldız olduğu da, bu toplantı vesilesiyle anlaşıldı.
Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ile aynı jenerasyondan olan Sivas Valisi Salih Ayhan’ı ziyaretimizde, birikimli ve donanımlı bir bürokrat olduğunu, sohbet ve Sivas’a dair vizyonu konusunda da önemli projelerini hayata geçireceğini öğrendik. Sivas Valisi Salih Ayhan’ı TGF olarak ziyaretimizde kısa bir sohbetimizde oldu. Tabii, çalışmalarıyla ilgili sorularımızı da sorduk.
Özet bir anlatımından ortaya çıkan sonuç itibariyle, Vali Ayhan’ın Sivas için bir şans olduğu kanaatindeyim. Vali Beyin, 4 şehrin “hemşerisi” olması dahi, kendi farkını ortaya koyuyor. Bir başka yazımda inşallah, Vali Salih Ayhan’ın bu 4 şehir hikayesini yazarım. Ama çok güldüğümüzü belirtelim. Ayrıca, Vali Ayhan Sivas’a yakın bir isim. Çünkü, daha önce Sivas Şarkışla, Sivas Altınyayla ve Divriği ilçelerinde kaymakamlık yaptı.
Öte yandan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, çok tecrübeli bir siyasetçi olarak, genç yaşına(47)
AK Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı, Teşkilat Başkanı ve Seçim Koordinasyon Merkezinde hukukçu, 2011-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 24-25-26. dönem AK Parti Sivas milletvekilliği, Milletvekilliği süresince TBMM Adalet ve Anayasa Komisyon üyeliğini sığdırmış bir isimdir. Hatta, Cumhurbaşkanlığı’nın 2018/19 sayılı Kararnamesi ile Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinde de bulundu.
Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in bunca siyasi tecrübesinin akabinde, yine siyasetin içinde bu göreve seçilmesi de, Sivas için bir şans olarak görüyorum. Sıcakkanlı, mütevazi ve işlere hakim oluşunu da bahsi diğer mevzudur.
Sivas’ın merkez ilçeyle birlikte 16 ilçesi bulunuyor. Çok eski bir yerleşim. Antik çağlara uzanan, Sivas merkezin dışında bir çok ilçesinin de medeniyetlere beşiklik yaptığı tarihi kayıtlarda bulunuyor. İlhanlılar ve Selçuklulara ait eserler, hala arlıklarını sürdürüyor.
Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve TGF Denetleme Kurulu Üyesi Hakan Sezerer ve yönetimi, böylesine kapsamlı bir programı kusursuz denilecek bir şekilde yapmaları, 138 gazetecinin Sivas’ı tanımaları için büyük çaba göstermeleri her türlü takdirin üzerinedir.
Başkan Hakan Sezerer, çıtayı yükseltmiştir. Bir kez daha, Sivas Valisi Salih Ayhan’a, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e, Sivas TSO Başkanı ve Cemiyet Başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum.
Cemal İncesoyluer

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: