Köşe Yazıları

ADAM MANYAK AMA, AKILSIZ DEĞİL!

Biraz yerel gündemden uzaklaşıp, Türkiye hatta dünya gündemine doğru bir açılalım. “Savaş istemiyoruz” diyor, İstiklal Caddesinde birkaç sanatçı. Yanlarına birkaç Etiler-Nişantaşı muhitinden aldıkları kakanozlarla hümanist şarkılar terennüm edip, sloganlar atıyor.

Bıçkın muhabir, mikrofonu bir ara ayakkabı boyacısı çocuğa uzatıyor mikrofonu. Anadolu lehçesiyle, “Abla o turpun dayılanmasını biz affetmeyiz. Ta Amerikadan gelip bize posta koyacak adam anasından doğmadı. Ben gönüllüyüm abla. Devlet gel desin, bu vatan için, bu bayrak için koşar giderim savaşa” diyor, boyacı çocuk.

Galatarasay Lisesinin demir kapısına yaslanıp cigarasını tüttüren dayıya uzatıyor mikrofonu acar muhabir. Kavruk ve zayıf yüzünün üstündeki simsiyah parlak gözüyle şöyle süzüyor ve sorulan soru karşısında, “Bunlar Türkleri hala tanımamış gızım. Ben 75 yaşımdayım. Allaha şükür elim ayağım tutuyor. Askerliğimi Sarıkamış’ta yaptım. Tüfekte dabancada kullanırım. Biz askeriz gızım. Aha bu Amarikalı başkan manyak amma, az çok Türkleri bilir. Akılsız değildir. Giderim savaşa, bu vatanı vermek gızım” diyor dayı.

Neler söylenmiyor ki, Türk Milletinin asker damarını henüz keşfetmemiş ya da unutmuş emperyalist ülkeler, en başta da ABD, bir oyunun peşinde. Dayının dediği gibi, Trump manyak ama akılsız değil. Nitekim, peş peşe attığı tweetlere baktığınızda, bu zekayı görürsünüz.

Trump’ın ilk tweeti, “Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım). (Türkiye’nin) Avrupa ve diğerleri ile birlikte, yakalanan IŞİD’lileri ve ailelerini gözetmeleri gerekiyor. ABD, IŞİD’in yüzde 100’ünün yakalanması da dahil olmak üzere, beklenenden çok daha fazlasını yaptı. Şimdi bölgedeki diğerlerinin kendi bölgelerini korumalarının zamanı geldi.”

Trump’ın ikinci tweeti, ABD’nin bir üst düzey bir yöneticinin “Biz Kürtlerle değil, PKK ile iş birliği yaptık” şeklindeki açıklamasını paylaşarak bir kez daha kendi kamuoyuna “Bizim orada işimiz yok” mesajı verdi. Bununla da yetinmedi, daha önce de ifade ettiği gibi Obama döneminde Türkiye ve Erdoğan’a haksızlık yapıldığını da kaydetti.

Peki bölgede neler oluyor? ABD askeri güçleri çekiliyor. Türkiye düğmeye bastı ve harekat başladı. PKK/YPG güçleri ağlaşıyor. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için sınırlarımızda ki terör örgütlerinin temizlenmesi gerekiyor. Bu çok açık ve net. O sebeple, Fırat’ın doğusuna başlatılan bu harekat, tıpkı daha öncekiler de olduğu gibi elzem ve gerekli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bunu yaptı.

İktidara ağır eleştiriler yapan Oda TV, Sözcü Gazetesi bu harekata açık destek veriyor. Yine iktidara her fırsatta yüklenen Uğur Dündar ile Yılmaz Özdil’in, “Ülkemin yanındayım, dik dur eğilme” demesi üzerine, ihanet şebekesi adeta delirdi. Hakaretlerin bini bir para. Yılmaz Özdil ile Uğur Dündar’a açıkça, “Sen niye PKK’nın karşısına geçip Erdoğan’ın yanında yer aldın” diyorlar.

Soner Yalçın gibi muhalif gazetecilerin en bilineni, Fırat’ın doğusunda başlatılan bu harekata destek verirken, “cadılar bayramının” maymunları “savaşa hayır” diye yırtınıyor.

Ortada ki sorun şu: Bu vatanın sahipleri belli. Bunlar, bir eli yağda bir eli balda olanlar, vatan ve bayrak sevgisini yüreğinin hiçbir köşesinde barındırmayanlar, kaşanelerde yaşayıpta ahkam kesenler, pasaportu cebinde her an Avrupa veya ABD’ye kaçmaya hazır olanlar değil…

Bu vatanın sahipleri, Türk Milletidir. Yoksuldur, gariptir ama yağız yiğitlerdir. Buda bize yetiyor.

Cemal İncesoyluer

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: