Köşe Yazıları

SEFER TÜRKÜN, ZAFER ALLAH’INDIR…

Bizim mahalledeki bazı ulemalar, bütün şirinliklerini ve diğer mahallelere mesaj verme adına, “Barış Pınarı Harekatını” onaylamadıklarını çünkü, İslam’ın barış dini olduğunu söylüyorlar. Bunlardan birisi de Mustafa İslamoğlu’dur. İslamoğlu’na cevabı erken dönem tarihçilerinden Taberanı cevap veriyor ama, tarihselci Prof. Mustafa Öztürk’te bunun cevabını vermişti zaten.

Daha sonra ki söylemiyorum, muazzez Nebi dönemindeki Bedir, Uhud, Hendek,Hayber, Tebük savaşlarını ne yapacaksın muhterem? Seriyye adı verilen onlarca seferi söylemiyorum bile. Harp konusunda yüzlerce ayeti okumuş olamazsınız Mustafa İslamoğlu… Ki, tefsir derslerinizde söz konusu sure ve ayetleri teğette geçemezsiniz.

Eğer bir İslam coğrafyasından söz ediyorsanız, eğer bir İslam Alemi ve amiral gemisinden bahsedeceksiniz, burası Türkiye’dir. Suudi Arabistan mı, Birleşik Arap Emirlikleri mi, 100 yıldır kendi köklerinden koparmak üzere asimile edilmeye çalışılmış ve Müslümanlık adına ne kadar değer ve bilgileri törpülenmiş Türk Cumhuriyetleri mi, Yemen mi, Etyopya mı, Cibuti mi, Suriye, Katar mı, Kuveyt mi, Irak, İran, Mısır mı? Hangisi, 1.5 milyarlık İslam Alemine liderlik yapabilir?

Bu Türkiye’nin üçüncü seferidir. 980 kilometrelik sınır boyumuzun terörden temizlenmesi, aynı zamanda Siyonist İsrail ve ABD’nin beslemesi YPG/PKK terör örgütleri üzerinden planlanan tezgah ve kumpasın bitirilmesi anlamlarına da gelmektedir.

Avrupa Ülkelerinde yayınlanmakta olan büyük trajlı gazetelerin attıkları manşet, Barış Pınarı Harekatının ne kadar doğru bir karar olduğunu gösteriyor. Bakın söz konusu gazeteler dün başlayan harekat ile ilgili bugün ki nüshalarında neler yazmışlar;

Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili İngiliz basınında çıkan analiz ve haberlerde, operasyonun büyük boyutlu olması halinde, Türkiye’nin ciddi askeri ve ekonomik risklerle karşı karşıya kalabileceği yorumları yapılıyor. Guardian yazarı Simon Tisdall, harekâtı “Erdoğan’ın en büyük kumarı” olarak nitelerken, Times’in Ortadoğu muhabiri Richard Spencer, Türk ordusunun sonu görünmeyen bir çatışmaya çekilebileceği yorumunu yapıyor.

Guardian gazetesinin dış politika yazarı Simon Tisdall, “Suriye saldırısı Erdoğan’ın en büyük kumarı olabilir” başlıklı yazısında ABD Başkanı Donald Trump’tan “yeşil ışık” alarak Suriye opeasyonunu başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, şimdi bazı zor kararlarla karşı karşıya kaldığını yazıyor. Tisdall’ın yazısından öne çıkan bazı satırlar şöyle;
“Şu ana kadar istediğini alan Erdoğan, bazı zor kararlarla karşı karşıya. Ne kadar ileri gidecek? Düşmanı kim? Bu kadar büyük bir operasyon ne kadar sürdürülebilir? Bu, risk almasıyla bilinen siyasetçinin şu ana kadarki en büyük kumarı olabilir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aylardır Kürt terör tehdidini yok etmek üzere yapmak istediğini söylediği harekat, birdenbire IŞİD’i hedef alan bir ‘barış operasyonuna’ dönüştü. Erdoğan’ın sağ kolu İbrahim Kalın, CNN’e YPG ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Bu Kürtlere karşı bir hareket değil. Türkiye’nin Kürtlerle ilgili bir sorunu yok. Biz Kürt halkını da öldürüp, onlara zulmeden bir bir terör örgütüyle savaşıyoruz’ dedi.

Yıllardır ülkemizdeki Kürtlerin duygularını sömüren Şivan Perwer denilen şahıs, çektiği videoda ağzından salyalar akıtarak bu harekata ve harekatı yapanlara yönelik hakaret ediyor. Belli ki, kaşanelerde yaşayıp Kürtçe şarkılardan elde ettiği paraları kaybedecek. Şivana da, PKK’nın siyasal uzantısı HDP’ye de, bunların işbirlikçisi emperyalist ülkelere de bir çift sözümüz var: Biliniz ki, Sefer Türkün, zafer Allah’ındır…

Cemal İncesoyluer

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: