Köşe Yazıları

BEKÇİYİ KOVMUŞLAR…

Kongre üyeleri bir gün ülkenin ıssız bir bölgesinde, terkedilmiş bir depo keşfetmişler. İçlerinden biri “Bir bekçi tutalım, buraya sahip çıksın.” demiş. Kongre üyeleri uygun bulmuş. Böylece bir adamı “bekçi” sıfatıyla işe almışlar.

Ertesi gün bir diğer kongre üyesi, “İyi yaptık da, bekçiye bir iş tanımı vermedik ki, adam nasıl çalışacağını nerden bilsin. Böylece bir “Planlama Departmanı” kurmuşlar, oraya da bu tanımları rapor edecek bir “Dokümantasyon Uzmanı” almışlar

Birkaç gün sonra başka bir kongre üyesi sormuş: “Peki ama bekçi ve diğerinin iyi çalışıp çalışmadığını takip edecek biri lazım değil mi?” Böylece bekçi ve diğerlerini denetleyecek bir “Kalite Kontrol Departmanı” kurmuşlar, oraya 2 tane “Müfettiş” almışlar…

Ertesi gün bir diğer kongre üyesi “Peki ama bir bekçi ve peşinden bir sürü denetleyici işe aldık, bunların maaşını kafamıza göre mi vereceğiz? Kime ne kadar maaş vereceğimizin bir sistemi olmalı.” demiş. Böylece bir “Muhasebeci” işe almışlar.

Ertesi gün bir diğer kongre üyesi sormuş: “Eveeet bir bekçimiz var, bağlı olduğu departmanları da kurduk, iyi güzel de bunlar kendi başına buyruk mu iş yapacaklar? Bunlara bir müdür lazım değil mi? Tabi müdür aldıktan sonra bunun bir de yardımcısı olması lazım. “Müdür”, “Müdür Yardımcısı”, bir de “Sekreter” işe almışlar. Birkaç gün sonra kongre toplantısında tartışma çıkmış.”Şu hale bak. Bütçenin 22.000$ üzerine çıkmışız. Bütün gereksiz harcamaları belirleyip yarından itibaren kesmemiz lazım!”
Ve Bekçiyi işten çıkarmışlar.

Maalesef ki buna benzer gereksiz harcamalar fazlasıyla yapılıyor. Mesela Çorum’da bir esnaf kefalet birliği varken bir diğer esnaf kefalete ne ihtiyaç vardı?

Yeni kurulan Çorum Hitit Esnaf Kefalet Kooparatifi’nin kurulması bu kadar mı gerekli idi?

Burada sadece bir bekçimi var yoksa başkanı, sekreteri felan da var mı?

Burada da bekçinin işine son verilir mi acaba…

Eğer ki mevcut kooparatifin işini yapmadığına inancınız varsa bu kanıtlanıp gerekli yerlerde hak aranamazmıydı. Yine bir benzeri Çorum Sanayi işyerleri için bir Ahi Evran Projesi üzerinde çalışılırken bir başka yapı kooparatifine ihtiyaç varmıydı?

Buralar birilerinin bilmem ne yarış yerimi. Ha; buraların yöneticileri yada yetkilileri diyorsanız ki biz buralardan bir ücret almıyoruz, sadece vatan için hizmet ediyoruz o zaman diyecek sözümüz yok, değil iki; yüzlerce açsanız sesimiz çıkmaz.
Bizler gündemde olan yerleri görüyor ve onların hakkında konuşuyoruz, ama yine maalesef diyorum ki bilmediğimiz bu ve buna benzer kaç kurum var ve buralar işlevini yapmadığı halde birileri buralardan ne kadar nemalanıyorlar. Bu arada hiçbir yerden bir kredi talebim yok, işi görülmedi diye aklınıza gelmesin kredi kooparatifinde kaydım bile yok. Bu bilgiyi de vermek istedim bizim insanlarımızın bazılarının aklı yazılan yazının doğruluğu veya yanlışlığı ile ilgilenmeyip acaba öküzün altında nasıl bir buzağı var diye işler yada bazı yerlerin ve kişilerin yandaşları “işi görülmemiştir de o yüzden yazmıştır.” derler.

Birkan Demirci

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: