Köşe Yazıları

Liman Kafe…


Yeni normalleşme kapsamında, “Kanal Tokat” havzasında ki Liman Kafe de, bugünden itibaren sezon hizmetine başlıyor. İşletmesi ihaleyle özelleştirilmesi düşünülüyordu ama, Koronavirüs salgını, bu düşüncenin fiiliyata geçmesine fırsat vermedi.

Olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. Bilinen ve kayıt altına alınan tarihi verilere göre, dünya dünya olalı böyle bir olay yaşanmadı. Elbette salgınlar oldu, yüzbinlerce insan hayatını bu salgın hastalıklardan dolayı kaybetti. Ancak, bütün dünyayı etkileyen ve büyük bir coğrafyayı evlere kapatan, ekonomik, psikolojik ve sosyal hayatı durduran bir olay olmadı.

Türkiye bu mücadelede tartışmasız başarılıydı. Tokat’ta da destan yazan kurumlar ve liderler vardı. Bunlardan birisi de Tokat Belediyesi ve Başkan Eyüp Eroğlu’ydu.

Olaylar ve durumlara göre refleksi üst düzeyde göstermesiyle bilinen Başkan Eroğlu, Koronavirüs salgınıyla mücadele de derhal vaziyet aldı. Mesela, maske makinası ve malzemesini temin ederek İbn-i Kemal Konağında üretim merkezi açtı. Günlük olarak yaklaşık 5 bin maske üretimiyle Tokat merkez başta olmak üzere hinterlandındaki ihtiyaçları karşıladı.

Aslında, bütün dünya gördü ki, Türkiye olay ve durum karşısında kısa sürede vaziyet alan bir ülkedir. Nitekim sağlık alanı başta olmak üzere, salgın yangınının kuşattığı her alanda Türkiye sağlam ve acil olarak organize refleksinde bulundu.

Tabii, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yeni normalleşme sürecine adım atıyoruz. Kontrollü bir hayat mecburiyetimiz var. Tokat’ta Liman Kafe, bir örnek işletmecilik sergileyecek. Sosyal mesafeye dikkat ederek, hijyen ve hizmetin yan yana olacağı anlayışla örnek bir kurum olacağını düşünüyorum.

Kanal Tokat Projesi ve Liman Kafe, şehrimizin yüz akı olmuştur. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu bu projeye başladığında, ciddi eleştirilerde almıştı. Zamanla görüldü ki, eleştirilerin yerine takdir ve kabul oldu. Sonbahara kadar süren yaz sezonu boyunca, deyim yerindeyse bütün şehir Liman Kafeye aktı ve Kanal Tokat üzerinde düzenlenen etkinlikler ilgiyle takip edildi.

Kanal Tokat ve Liman Kafe, bu şehre soluk aldıran bir mekan ve cazibe merkezi olmasının yanında, çeşitli şehirlerden gelen misafirlerimizin de ilgi odağı oldu.

Özetle dostlar, hasret bitti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: