Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK…

Ayasofya yeniden ibadete açıldı. Lokal olarak bir bölümünde namaz kılınıyordu ama müze statüsündeydi.

Reisin Ayasofya hamlesi, iç ve dışta büyük bir ses getirdi. Demek ki, Ali Babacan’ın siyasi hırsına yenilmişliğin göstergesi olarak, “Zaten ibadete açıktı” ifadesine sığınmak doğru değildir. Öyleyse bir bardak suda kopan bu fırtına neyin nesi?

Dünya siyasetine yön ve ayar veren Reis, yerel siyasette de önemli adımlar atıyor. Zaten bir yıl önce, ” Parti teşkilatlarında metal yorgunluğu” var diyerek, sorunu kendisi tespit etmişti. Şimdi ise, hemen bütün parti teşkilatlarda “ak saçlılar” ya da “tecrübeli” kadrosuna davetiye çıkarıyor.

Hafta içi, Tokat ve ilçelerine bağlı yaklaşık 30 kadar muhtar AK Parti genel merkezinden aranarak, ilginç soru sorulduğunu ve mini anketler yapıldığını biliyor musunuz? Bilmiyorsanız, işte şimdi öğrendiniz. Bir kaç soru var ama, ben bir tanesini söylemekle yetineyim. Soru, Tokatta teşkilat olarak AK Partide toparlayıcı ve birleştirici kim olur?

Peki sizce sonuç ne olmuştur? Kahır ekseriyette bu isim, Mustafa Boyrazdır…

Peki şaşırdık mı?

Bu gerçeği kaç ay önce yazmıştım. Aslında ben yazdığım da, bir Allah’ın kulu da çıkıp, yok Mustafa Boyraz değil filan şahıs diyemedi.

Elbette, ortalama siyaset okumayı bilen, bu gerçeği yok sayamaz. Nitekim, bazı kişlerde kimi paylaşım ve yorumlarında, Mustafa Boyraz’ın 7.5 yıllık başkanlığı döneminde nasıl bir halka yakın teşkilat olduğunu ifade ediyorlar. Bu bir fiili gerçek ama, asıl Mustafa Boyraz’ın düne ilişkin çalışma ve başarıları değil, şu fetret döneminde duyulan ihtiyaçtır.

Şu kadarını söyleyeyim ki, Reis ve AK Parti genel merkezi, bundan sonra teşkilat yönetimini tesadüflere bırakmayacaktır. Aranacak ilk özellik sadakat ve tecrübedir.

Dolayısıyla, bu özellik arayışına baktığımızda da, ibreler Mustafa Boyraz’ı gösteriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: