Köşe YazılarıTokat Siyaset HaberleriTokat'dan Güncel Haberler

AK PARTİLİLER, ERDOĞAN’I DİNLEDİNİZ Mİ?

Bayramın ikinci günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkikatlarıyla tele konferans sistemiyle bayramlaşma gerçekleştirdi.

Öyle bir konuşma yaptı ki, bugüne kadar yaptığı uyarılarının bir toplamı mahiyetindeydi. Erdoğan, “Dar kadroculuk yapan, AK Parti dostlarını çoğaltıp düşmanlarını azaltamayan, toparlayıcı olmayan, milletine tepeden bakan, halkın gönlüne giremeyen AK Partili olamaz” diyordu özetle.

Bu tanımlamalar çok tanıdık değil mi? Dövünmenin lüzumu yok. Hata, kusur, kifayetsizljk, halkın küskünlüğü, gönüllere girememe sorununu dışarda arayan varsa, yanlış yerlerde dolaşıyorlar. Reis, kendisine ulaşan bilgi ve raporlar ışığında herşeyin farkında. Büyük kongreye kadar, çözümsüzlüğe mahkum edilmiş bu sorunları radikal kararlar ve eylemleri çözecektir. Altın vuruşu da, büyük kongrede yaparak 2023 hedefine yürüyecektir.

Türkiye’nin hemen hemen her yerinde benzer sorunlar var. AK Parti’nin karşı karşıya kaldığı en zor seçime doğru gidiliyor. İçinden çıkan iki parti, CHP’nin içinden çıkan Muharrem İnce hareketi Eylül ayında siyasi parti olacak. Cumhur İttifakının karşısında, CHP, HDP, SP, Deva, Gelecek ve İYİ Parti gibi çok geniş bir yelpazede Millet İttfakı var.

Tokat’ta da hiçbir şey kolay değil. Reisin söylediği gibi, yeni gönüller kazanılmadığı gibi, taban bir erozyon içerisinde. Mevcutu korumak bile bir başarı olacaktır. O sebeple AK Parti İl Kongresi çok önemli ve göreve getirilecek il başkanının işi hiçte kolay değil.

Reisin dediği gibi, en başta toparlayıcı ve birleştirici özelliği olacak bir alfa il liderine ihtiyaç var. Artık salt Reisin karizmasına yaslanan bir seçim kazanmak zor. Yerel teşkilatlar ve başkanlarına ciddi sorumluluklar düşüyor.

Tokat’ta Mustafa Boyraz’ı istemiyorlar, kimler biliyor musunuz? Bütün muhalefet partileri Mustafa Boyraz’ın AK Parti il başkanı olmasını istemiyorlar. Çünkü diyorlar, partiyi toparlar, iyi bir teşkilatçıdır, hem partide yeniden gönül seferberliğini sağlar, hemde partili partisiz halkın kendisine güveninden dolayı, erozyon halindeki AK Partiyi Tokat’ta toparlayacak tek adamdır diyorlar.

Peki başka kimler istemiyor Mustafa Boyraz’ı? AK Partili olupta AK Parti diye bir derdi olmayanlar, Reisin dediği gibi dar kadroculuk yapanlar, küçük kalsın benim olsun diyenler, yeterince yükünü tutmuş bundan sonra tufan anlayışında olanlar…

Mustafa Boyraz’ı isteyenler ise, Reisin konuşmasını yüreğinde hissedenlerdir…

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: