Köşe YazılarıTokat Siyaset HaberleriTokat'dan Güncel Haberler

İki güzel adam…

Yedi güzel adama nazire gibi oldu ama, gerçekten tanıklık ettiğim iki güzel insan var. Biri Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, diğeri de Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu…

 

Kuru sözler ve hamasetle geçiştirilecek isimler değil. Başkan Av. Eyüp Eroğlu’nun 6 yıllık bir belediye başkanlığı var. Yaptıkları ortadadır. İkinci dönem için açıkladığı 71 projenin tamam, bu şehirde yaşayan insanların yaşam standardını yükseltmek ve konforunu artırmaya yönelik projelerdir.

 

Vali Dr. Ozan Balcı’nın ise bu kısa sürede bütün iller arasından kopup, hizmet ve proje yarışında açık ara öne çıkması, Hedef 2023 çarkıyla ortaya konulan performans ile doğru orantılıdır. Tokat’ı çok sevdiğini biliyorum. İl bazında bütün Tokatlılara karşı bir hüsnü zan içerisinde hizmet etmeyi ve çalışmayı kendisine düstur edinmiş bir validen bahsediyorum.

 

Nimet Arzık’ın dediği gibi, engeli çengel yapan biri değil. Dran dran söyleyen, doğru ve rasyonalitesi, idareciliğinin en önemli niteliği olduğunun farkında bilen birisidir, Vali Balcı. 35 yıldır, yani merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Tokat’ta 5 yıllık valilik yaptıktan sonra gitmesiyle başlayan süreç içerisinde, buraya gelen her vali Yazıcıoğlu ile kıyas edilmekten kurtulamadı. Doğal olarak, Dr.Ozan Balcı’da bu kıyas çetelesinin içerisine alındı.

 

Bir Fransız düşünür, “Ya herkesin yaptığı işi farklı yap, ya da farklı bir iş yap” der. Merhum Yazıcıoğlu’nun Tokat’ta valilik yaptığı dönemde ki şartlar aynı değil ama, sorunlar üç aşağı beş yukarı aynıdır. Hatta, O dönemde, iki fabrikası vardı. Bugün birisi yok. Nüfus azdı, bugün çok. Köylerdeki nüfuslar yoğundu, bugün şehir merkezlerine yoğun göç var.  O zaman da eğitim ve sağlık başat sorundu, bugünde öyle. Çünkü bu iki konu, her dönemde sorun olmaya devam edecektir. Okulların fiziki yapılaşmasının düzelmesi, yeni okul ve sağlık merkezlerine ihtiyaç duyulması, insan odaklı süreçle birlikte dönemden döneme taşınmaktadır.

 

Dr. Ozan Balcı, Tokat’a vali olarak atanmasıyla birlikte, herkesin taşın altına elini koymasını sağlayacak bir sinerjiyle, bir çok projeyi de hayata geçirdi. Vali Ozan Balcı’nın farkı, “iş yapıyormuş, çalışıyormuş gibi” değil, gerçekten görünür olmadan çok çalışıyor olmasıdır. Valiler, bulunduğu illerin amiral kaptanı ve lokomotifidir. Bu hem eğitim, hem sağlık, hem tarım, hem de istihdam bakımından böyledir. Vali Balcı da, her alanda ürettiği projelerle zamanın ruhunu okuyan bir idarecidir.

 

Öte yandan, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, tek kelimeyle rüştünü ispatlamış bir idarecidir. Sadece bu mu, hem partisinin politikasını en iyi şekilde temsil ederken, hem de Tokat’a kazandırdığı projelerle (ki, hayata geçirdiği bir çok proje de ödüllüdür) şehri yaşanır bir hale getirdi. Partisinin aydınlık yüzü olurken, sürekli saha da ve halkla hemhal olmasıyla da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği hizmet ve gönül kavramına anlam kazandırdı. Üretim ve istihdama yönelik “Belmek Kursları”, bugün maske üretimin en önemli üretim merkezleri olmuştur. Dolayısıyla, 4 yıl önce hayata geçirilen Hanımeli Kültür Sanat Merkezleri ile Mahalle Konakları, acil ve beklenmeyen durumlar karşısında stratejik merkezlere dönüşmüştür.

 

Başkan Eroğlu, salt Tokat’ta değil, Tokat’ın bütün köy, belde ve ilçelerinde marka bir isim, bir siyasetçi ve idareci olarak gönüllerde yer almıştır. Yine, Başkan Erdoğan’ın parti teşkilatlarına yaptığı konuşmalarda dile getirdiği, “Halkın gönlüne girmek” ifadesine uygun olarak, Belediye Başkanı Eroğlu da bir yandan hizmet ve yatırımları en rantabl bir şekilde sürdürürken, öbür yandan da halkın gönlünü kazanmayı başarmıştır. Dolayısıyla, bir idareci ve siyasetçinin derdi ülke ve şehri olunca, böylesine güzel sonuçlarda alınmaktadır.

 

Özetle, Tokat bu dönem çok şanslı. En başta Vali Dr. Ozan Balcı ile Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu gibi çalışkan ve uyumlu iki tepe idarecisi var. Yine bu dönem, son derece başarılı birim müdürleri ve STK başkanları, ortak noktaları Tokat olmuş, bütün enerjilerini buna harcayan idarecileri var.

 

Evet, Tokat iyi yolda. 6 bin yıllık tarihinin parlak günlerine yeniden dönüyor. Bölgesinde bir Süreyya Yıldızı gibi parlıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: