Köşe YazılarıTokat Siyaset HaberleriTokat'dan Güncel Haberler

MUHARREM İNCE

CHP içerisinde kalıp mücadele etti, uzun süre. Belli ki, çaresiz kalıp parti kurmaya mecbur oldu. Buda bir yoldur.

Nitekim, Davutoğlu ile Babacan’dan daha sahici bir adamdır, Muharrem İnce. Sinsi, karnından konuşan, niyeti başka sözü başka olan bir siyasetçi değildir. Hem rasyonalist hem de idealist bir adamdır.

Eğer bir solculuk libası olacaksa, merhum Ecevit, Nazım Hikmet, Kemal Tahir ve Sabahattin Ali’ye nasıl yakışırsa, Muharrem İnce’ye de öyle yakışır ve eğreti durmaz.

Bu ülkenin bir muhalefet sorunu olduğu doğrudur. Hatta, bir sol zaviye eksikliği olduğu da ayrı bir gerçektir. Muharrem İnce gibi Anadolu Solunu temsil edecek bir lidere ihtiyaç, iktidar liderine ihtiyaç olduğu kadardır.

Solda köklü değişimlere kapı aralayacak, zengin muhitlerde kaşanelerde yaşayan, tekaut kerkenezler ve solculuğu dinsizlik olarak algılayan poker kokonalar yerine, varoşlardaki yoksullara umut verecek projeleri olan, hakça bölüşüm ve nasırlı ellerin emeğine ve alınterine hürmet eden söylemlerle fırtınalar koparacak bir Muharrem İnce’ye gerçekten ihtiyaç var.

Bankası olan bir partinin ( CHP) solcu veya sosyal demokrat olması mümkün mü? Yönetim kademesi elitist ve seçkinci olan bir partinin halkçı veya halktan yana olması inandırıcı mı? Deniz Gezmiş ve arkadaşları, “Tam bağımsız Türkiye” diye bağırarak darağacına gitti. Türkiye’yi bölmeye ahdetmiş PKK ve siyasal uzantısı HDP ile kolkola iş tutan bir partinin yerli ve milli kalması mümkün mü?

Bunları söyleyince, bir zamanlar AK Parti’de “Çözüm Süreci” adı altında iş tuttu, diyebilir siniz. Doğrudur, Cumhurbaşkanı Erdoğan kanı durdurabilirim düşüncesiyle öyle bir denemeye girmişti. Bu denemedeki muhataplarının ne büyük alçak olduğunu gördü ve ileriye gitmedi. Dün buna yanlış diye bas bas bağıran CHP, yanlış dediği yanlış yolda neden gidiyor?

Özetle, zamanın ruhunu anlamak istiyorsak, milli ve yerli bir solun bu ülkeye katma değer sağlayacağı çok açık. Bana göre, Muharrem İnce’nin bu retorikleri söyleyerek Anadolu Solunun toplumun bütün moral değerlerine sahip çıkarak, siyasetimize zenginlik kazandıracaktır.

Tam vaktidir, Devrimci Sol Parti’nin doğuşu.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: