Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

DERDİN NE SENİN ÇÖKELİKCİ BURAK!

Yakın zaman ama ne zaman açıldığını tam olarak bilmiyorum. Bir 5 yıl olmuştur. Tokatlılar çökeliğe yabancı değildir. Hatta çökeliğin oğulları bile vardır.

“Çökelikci” ismiyle bir dükkan açılınca, beni şaşırtmadığı gibi ilginçte gelmedi. Mülkiyetin sahibi Şeref Karcı ismi daha tanınır, bilinir.

Tanımıyordum Burak Boyraz isimli bu bıçkın delikanlıyı. Kasada duruyor, ne zaman içeriye girsem, buyur Cemal Abi diye bu delikanlı karşılıyordu. Hoşuma da gidiyordu doğrusu. Güler yüzlü, hoşsözlü, yav iyi bir esnaf izlenimi veren kendine özgü bir tavrı da vardı.

Bir çökelik ile bir kilo tereyağ almaya girdim bu Çökelikci isimli dükkana, baktım ki üç poşet doldurmuşum. Çalışanları da sanki bu Burak Boyraz’dan el almış gibi, müşteri etrafında hepsi pervane olmuş dönüyor. Poşetleri alıp arabaya götürmeye yeltendim, yeltendim diyorum çünkü oranın müdürü olduğunu öğrendiğim Murat Gürcoğan kaptığı gibi poşetleri arabanın yanına uçtu.

Ne zaman gitsem, tıklım tıklım Allah nazardan saklasın. Sonra, bu yöresel ürünleri İstabula ve Türkiye’nin her yerine kargo ile gönderileceğini öğrendim. Bir kaç kez kargo hazırlığında başında bulundum. Tamam, yolladığım yerler ürünlerden son derece memnundu.

Yine de, küçük bir sınav yapayım istedim. Çökelikci Müdürü Murat Beyi aradım. Dedim ki, ben şimdi bugün oraya gelemeyeceğim. Siparişi size wapsaptan atsam, vereceğim adrese kargo gönderebilir misiniz dedim. Elbette dedi Murat bey.

Uzatmayayım, siparişi verdim. Ertesi gün ücretini ödedim. Ne yolladılarsa dökümünü aldım. Verdiğim siparişle karşılaştırmayı yaptım. Milim sapma yoktu. Daha ertesi gün İstanbul’daki kızım aradı. Koliyi açtın mı dedim evet dedi kızım. Tek tek bak kızım, tatlarında bir tuhaflık var mı diye sordum. Ooo baba dedi hepsinin tadına baktım taptaze mis mis dedi.

Bu küçük, kendime göre yaptığım sınavdan sonra, geldiği noktaya bakıyorum da, gerçekten hiçbir başarı tesadüf değildir. Çökelikci ve bu markanın mimarı Burak Boyraz, 35 yaşında ama, bir 50 yaşındaki işadamı olgunluğunda. Şımarmadı, hatta şımarmaya yeltenmedi bile. Geldiği yeri olgunlukla karşılayarak, 5 yıl önce nasıl başladıysa aynı devam ediyor.

Hani bir yazı yazmıştım, “Çökelikciden turizm elçisi olur mu?” başlığıyla. Katıldığı İstanbul Tokat Tanıtım Fuarında neler yaptığını bir bilseydiniz, bana az bile yazmış derdiniz. Ve hatta, evet Çökelikci Burak Boyraz’dan turizm elçisi olur diye aynı kanaati taşırdınız.

Çok çalışıyor, aza kanaat edip, sürümden kazanma düsturunda, başarısı tesadüfi değil, ahlaklı bir esnaf, müşteriyi hep baştacı edip, gerçekten velinimet görüyor. Bunlardan daha önemlisi, çıktığı her bir merdiven basamağını yadırgamadı, bilakis hazmetti.

Tokat’a bir marka kazandırdığı için Burak Boyrazı tüm kalbimle alkışlıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: