Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

Kömür Karası Değil, Zonguldak Sevdası

Keşke daha önce gitseydim diye hayıflandığım bir şehir Zonguldak… Zonguldak sevgim, en başta Derya Akbıyık’ı tanıdıktan sonra başladı. Böyle güzel bir adamın memleketi de güzeldir kanaati, sol yanımda büyüdü durdu.

Derya Akbıyık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun mihenk taşlarından birisidir. Gladyatörü ve akil insanıdır. O denli mühimdir. Adamlığı ise, ayrı bir özelliğidir.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Orhan Akyüz kardeşim, hem haberler de, hem de mihmandarlığında projeksiyon tuttu bize. Aynı şekilde Hakan Karatekin, Meryem ve Aysun hanım kusursuz ev sahipliği ile kadim dostum Derya Akbıyık’ın böylesine büyük organizasyonun da hep yanında oldular.

Değerli gazeteci Orhan Akyüz’ün haberinden deyim yerindeyse birkaç paragraf alıntılayalım:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), ‘’TGC Basın Vakfı Olağan Genel Kurulu’’nun Zonguldak’ta gerçekleştirilmesi yankı uyandırdı. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanlığı’nın, tarihinde ilk kez Zonguldak’ta organizasyonunu üstlendiği 14-16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen ‘’TGC Basın Vakfı Olağan Genel Kurulu’’ toplantısına ülke gelinde çok sayıda yönetim kademesi yer alan Cemiyet Başkanları ve sahada çalışan gazeteciler katıldı.

Zonguldak’ın kent merkezi, Karadeniz Ereğli İlçesi ve Filyos Beldesi’nde düzenlenen gezilere katılan mesleklerinde önemli kariyerler edinen gazeteciler, ayrıca hatıra fotoğrafları da çektirdiler. ZGC Genel Başkanı Derya Akbıyık’ın girişimleriyle vakfın genel kuruluna katılan gazetecilere destekte bulunan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile Vali Vekili Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu, Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ, AS Turizm işletmecisi Ömer Özcan, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay ile Dedeman Hotel Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra yakından ilgilenen görevlilere teşekkür ediyorum.”

Zonguldak ekibinin kusursuz ve yoğun programı bir yana, bir şehir ancak böyle sunulup anlatılabilirdi. O bakımdan ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve yönetimi, her türlü teşekkür ve takdiri hak ediyor.

Öte yandan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın Basın Vakfı Genel Kurulunda yaptığı konuşma muhteşemdi. Hem Anadulu Medyasının sorunlarına ilişkin getirdiği eleştiri ve çözüm önerileri hem de bizlere yaktığı çerağ ile Z Kuşağı gazetecilerine gösterdiği hedeflerle, umutsuzluğumuza umut, yapılması gerekenlerle ilgili proje ve formül vermiş oldu. Yılmaz Karaca ismi, artık salt Federasyon ve Basın Vakfı’nın genel başkanı değil, Anadolu basınının şövalyesidir.

Yılmaz Karaca’nın son 4 yılda yerel basın için verdiği mücadeleyi hiçbir zaman unutmayacağız. Saklandıkları izbe köşelerden izleyen, devletin gölgesini kendi gölgesi sanma embesilliği içinde olan tahrirat katiplerinin Yılmaz Karaca’yı yok sayma tutumundakiler, biz sizi var görmüyoruz. Biz nice zemheriler gördük yandık, nice ateşlere attılar donduk.

Türkiye’nin en güçlü ve tek temsilcisi Türkiye Gazeteciler Federasyonu hancıdır. Niceleri gelip geçmiştir bu handan. Niceleri gölgeler de ferahlamıştır. Lakin, Yılmaz Karaca ismini bir not edin isterseniz. Olur ya, daralıp bunaldığınız da TGF ve Yılmaz Karaca’ya sığınırsınız. O vakit, tam da o vakit bizden bir intikam ve hırs tavrı görmezsiniz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: