Gündem

“Kaşıkla verdiler, kepçeyle aldılar”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, çarşı ve pazardaki fahiş fiyatlardan üretici ve satıcıların suçunun olmadığını, fiyatların artan girdi maliyetlerinden kaynaklandığını söyledi.

İktidarın fahiş zamlardan hep üretici ve satıcıları suçladığını ve kendilerine ceza yazmak suretiyle baskı uyguladığını belirten Tokgöz, “Üretici ve satıcılarla uğraşacağınıza gidin girdi ve maliyet artışlarını engellemeye çalışın. Ayıca gidin fahiş zam yapan elektrik ve doğalgaz şirketlerini de denetleyin” dedi.

Vatandaşın mutfağında 2-3 tencere kaynarken artık bir tencereye bile muhtaç kaldığını ifade eden Ulaş Tokgöz, yeni yılda asgari ücretli ve emekliye verdikleri zammın da kısa sürede eridiğine dikkat çekti.

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlarla birlikte maaşların işçinin, memurun, emeklinin cebine girmeden eridiğine vurgu yapan Tokgöz, “İktidar deyim yerindeyse kaşıkla verdi, kepçeyle geri aldı” dedi.

Kendileri itibardan tasarruf yapmazken, vatandaşlara ‘doğalgazı 1 derece kısın, atletle oturmayın’ diyerek nasihatlerde bulunduklarını dile getiren Ulaş Tokgöz, “Nasihat vereceğinize vatandaşın ekonomisini nasıl düzeltirim diye projeler üretin. Vatandaşlar sizi o makamlara getirirken kendilerine eziyet etsinler diye getirmediler. Halkımız refah ve mutluluğu fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Verin yetkiyi, görün etkiyi” dediğini hatırlatan CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, “Verdiniz yetkiyi, gördünüz etkiyi. AKP sebep, zam sonuçtur” şeklinde konuştu.

Bu yapılanların dar gelirli ve orta sınıf vatandaşlara zulüm olduğunu değerlendiren Tokgöz, “Sayın Cumhurbaşkanı ise ‘Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası vardı gaz lambası. Biz ise bunu bu hale getirdik’ diyerek bizden önce elektrik yoktu, gaz lambası ve mum kullanıyordunuz demek istiyor.

Biz bunlardan önce gaz lambası kullanmıyorduk ama şimdi gaz lambası kullanmak zorunda kalacağız ama o da mümkün değil. Gazyağı da pahalı” ifadelerine yer verdi.

Bu soğuk günlerde nasıl ısınacağını düşünen vatandaşların battaniye altında kara kara düşündüğünü söyleyen Ulaş Tokgöz, “Dar gelirli vatandaşlar gece ışığını da yakamıyor, televizyon ışığında oturuyor. Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır! CHP olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkaracak acil uygulamaların derhal hayata geçirilmesi için buradan yapıyorum.

Faiz düştü, döviz fiyatları düştü hala zam üstüne zam yapılıyor. Yazık bu vatandaşa. Erken seçim değil, hemen seçim” ifadelerini kullandı.

 

The post “Kaşıkla verdiler, kepçeyle aldılar” first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: