Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

ÖTEKİLEŞTİRMEK VE ABESLE İŞTİGAL BİR İDDİA…

AK Parti üzerine oynanan oyunlar bitmek bilmiyor. Bu yetmiyormuş gibi, bir de araya fitneler sokup, kafalara iflah olmaz kuşkular koymak ne demek? Adeta sathı değil, hattı müdafaa da bir parti düşünün ki, klasik muhalefet partilerinin yanı sıra içten çürütmeye yönelik bir takım uğraşlar, hiçte akılcı olmuyor.

PKK ile bir yandan, siyasal uzantısı HDP ile öbür yandan, hele hele Türkiye’nin üzerine karabulut gibi çöken FETÖ ile destansı mücadele ederken, bir hırs uğruna kendi partisinin bağlılarını ötekileştirmek de ne demek Allah aşkına…

Bu ülkede bir çözüm süreci denemesi yaşandı. Anlaşıldı ki, bu iyi niyetli adımlar karşı tarafın anlayacağı ya da kafalarının arkasında çöreklenmiş Türkiye düşmanlığını bir türlü törpüleyemedi. Doğu ve Güneydoğu da, sosyolojik vakıa olarak, Kürt vatandaşların ekseriyeti HDP denilen siyasal oluşumu destekliyor. Bu doğrudur. Ancak, o bölgede AK Parti’de oy almakta ve ciddi sayıda milletvekili çıkarmaktadır.

Eğer, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürtler ile Tokat’ta ki Kürt vatandaşlarımızı aynı kefeye koyarsanız, işte bu yanlış olur.

Nitekim, Panko Birlik eski Başkanı Yalçın Bekler’e bu yapılıyor. Hakkında yazılan bir yazı ve haber üzerine, HDP mecliste bir soru önergesi vermesi üzerine, bunu fırsat bilenler, Yalçın Bekler hakkında abesle iştigal diyebileceğimiz bir propaganda yapıldı/yapılıyor. İftira günah, yalan günah, bühtan günah, gıybet günahtır.

Turhal eski Belediye Başkanı Yılmaz Bekler’i de tanırım, Panko Birlik eski Başkanı Yalçın Bekler’i de tanırım. Yılmaz Bey Milli Görüş kökenlidir, Yalçın Bey’de MHP kökenlidir. Ama ikisi de AK Parti içerisinde hizmet etmiştir.

Yalçın Bekler, Panko Birliğin 60 bin çiftçiden oluşan üyesinin ekseriyetinin oyunu alarak başkan olmuştur. Bu görevdeyken neler yapmış, Tokat ve Turhal’a sağladığı kazanımlar bahsi diğer mevzudur. Benim üzüldüğüm nokta, totalcı yaklaşımlar ve peşinden de soslu iftiralar. Evet, Yalçın Bekler bir Kazova Kürdüdür. Bende Kazovalı bir Türküm. Bu bölgeden hainde çıkmaz, PKK’nın siyasal uzantısı HDP’yi destekleyen bir Kazovalı Kürtte çıkmaz.

Kazovada ki Kürtlerin siyasal tercihlerine bir bakın: 1950 yılından bu yana DP, AP, MHP, MSP, ANAP ve AK Parti olarak devam eder. Kazova Kürtlerin den Cevat Atılgan, önce AP’den milletvekili seçildi, daha sonra CHP’ye geçti. Gidin 15 yıl öncesine, MHP’nin Pazar İlçe Başkanı Kürttür. Halen AK Parti Pazar İlçe Başkanı Kürttür. 2009 yılında MHP’den Pazar Belediye Başkanı seçilen Adnan Özmen abi Kürttür. Hiçbirisinin vatan, millet ve bayrak sevgisinden zerre kadar kuşku duymam.

Başlı başına kitap yazılacak bir isim daha söyleyeyim size: Prof. Dr. Celil Göçer… Bildiniz mi? AK Parti Tokat Milletvekiliydi. O da bir Turhal Kürdüdür. Adamlığı, insanlığı, merhameti, görürsünüz onda. Vekilliği süresince, bu coğrafyadan yanına kim gittiyse, ne partisini, ne ırkını, ne mezhebini nede meşrebini sormadan gönül kapılarını açan, adam gibi adamdır Celil Göçer…Bizim ellerde et ile tırnak olmuşuz. Tıp dünyasında marka isim olan Celil Hoca, Bekler Ailesinin de yakın akrabasıdır. Birşey yapıp söylerken, kırk düşünüp bir söylemek gerekir.

İnsanları ötekileştirmekten, AK Parti’ye gönül vermiş insanlara çirkin itham ve iddialarda bulunmak hiç kimseye fayda sağlamaz. Bunca iç ve dış düşman varken, yeni erozyonlara zemin hazırlamak doğru değil.

Yalçın Bekler’e bu tür itham ve asılsız iddialar da bulunmak yerine, buyur seçime deyip, hodri meydan çekmek daha mantıklı değil mi? Panko Birlikte kayyım görev yapıyor. Bence siyasi irade, böylesine büyük bir camianın gönlünü kazanmanın yolu olarak adil ve hakkaniyetli bir seçime giderek, dedikodu kumkumasını kesmeleri mümkündür.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: