Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

AHRETLİKLERİM VE ATATÜRK…

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Atatürk temalı kutlamayı sivil inisiyatif olarak gerçekleştiren Tokat Kadın Kültür Sanat Platformu, dün akşam muhteşem bir gece yaşattı.

Yard. Doç. Samettin Başol, güzel bir sunum ve konuşma yaparak, tarihi yolculuğumuzu 2 bin yıl öteden 30 Ağustos Büyük Taarruza getirdi.

Böylesine anlamlı ve güzel bir programa imza atan Başkan Hacer Doğan ve gurubuna teşekkür ediyorum. Programda yaptığım konuşma da, bu platformdan yeni haberdar olduğum için üzgün ve bir gazeteci olarak bunun eksikliğini ifade ettim.

Bu koca yürekli ve sahici kadınlarla aramızda kurduğumuz gönül köprüsüne bir ad vermem gerekiyordu. Sağolsun, imdadıma Samettin Başol Hoca yetişti ve bin yıldır hayatımızda yer alan “Ahretlik” kavram ve olgusunu anlatarak, bu birlikteliğe de anlam kazandırdı.

Tokat Kadın Kültür Sanat Platformunun bütün üyeleri, kendileri de kabul ederlerse benim Ahretliklerimdir…

Programda, şiir de vardı, değerli muzuki sanatçılarımızın özgün repertuardan oluşan türkü ve şarkılarımız da vardı. Programda, değerli dostum Tokat Havalimanı Müdürü Mustafa Konca, Muharip ve Gazi Derneklerimizin kıymetli başkanları, Kıbrıs Gazilerimiz, PTT Müdiresi Muhterem Demir, muhteşem ev sahipliğiyle Konak Kafe İşletmecisi Şule Öncül ve eşi Burhanettin Bey, Başkan Hacer Doğan’ın eşi Günay Bey ve meslektaşım gazeteci Fatih Kılıç, katılımcılardan bir kısmıydı.

Ahretliklerim, yine kusursuz bir program hazırlamıştı. Programın konuşmacısı Samettin Başol hoca, yeniden tarih hafızamızı tazeledi ve üstüne yeni bilgiler ekledi. “Ahretlik, Anda içmek, Ekmek ve Tuz hakkı” gibi kavramların kökenini öğrendik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük komutan oluşunun ve başarısının altında yatan gerçeğin, 2 bin yıllık Türk Ordusunun ruhunu çok iyi bildiğinden olduğunu anlatan Samettin Hoca, aslında Atatürk’ün böylesine bir İstiklal Mücadelesine girme kararının altında Türk Milletini çok iyi tanımasının yattığını anlattı.

Ayrıntıları haberlerde okursunuz. Ahretliklerimin hazırladığı bu geceden çok yararlandım. Hem tarih bilgim tazelendi, hem de yeni şeyler öğrendim.

Başta Başkan Hacer Doğan olmak üzere, Tokat Kadın Kültür Sanat Gurubu ahretliklerime çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız…

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: