Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

TOKAT’IN TARİHSEL TANIKLIKLARI…

Reşadiyenin Cimitekke Kasabası ana eksen olmak üzere, nice tarihin ortaya çıkarılmamış veriler ışığında üç gündür bölgede çalışmalar sürdüren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Demir, Türk Dünyası Kültür Sanat Vakfı Genel Sekreteri Erdoğan Erdoğdu, Devr-i Alem Program Yapımcısı ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı İsmal Kahraman, İstanbul Tokat Vakfı Başkanı Salih Tanrıverdi, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Cahit Açıkkapı ve gazeteci İsmail Avşar ile birlikte Cumartesi günü saha çalışmasına katıldık.

Pazartesi günü de bir program hazırlayarak, misafirlerimizi Tokat’ta ağırladık. Sabah bölümünde, TGC Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan İçmez, Çökelikci Müessesesinin Sahibi Burak Boyraz ile Müdürü Murat Gündoğan katıldı. Bu bölümde misafir heyet, bana ve TGC başkan vekili Cahit Açıkkapı’ya TDGF’nin plaketini takdim ettiler.

Öğle programında ise, Tokat Belediyesi Hıdırlık Tesisinde Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un konuğu olduk. Başkan Mehmet Ersoy, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu programa da, TGC Denetleme Kurulu ve TDGF üst kurul üyesi TRT Tokat Muhabiri Dursun Ekrem Er eşlik etti.

Tokat’a gelen heyete baştan sona kadar mihmandarlık yapan TGC başkan vekili ve TDGF üst kurul üyesi Cahit Açıkkapı, yorucu bir programın her evresinde bulundu.

Bu arada Tokat Şehir Müzesi Müdürü, yerel tarihçi Hasan Erdem, misafir heyete güzel bir mihmandarlık yaparak, kendisine hayran bıraktı. Heyet, Tokat’ı gerçekten tanımanın ve 6 bin yıllık bir tarih/medeniyet havzası olduğunun farkına vardı.

Hülasa, 3 gün süren verimli bir gün geçirdik. Değerli ziyaretçilerimiz sayesinde bu coğrafyaya ilişkin birçok yeni şey öğrendik. Bu programda Tokat Sevdalısı olmanın örneğini gösteren Çökelikci Müessesesi Sahibi Burak Boyraz kardeşime de özel bir parantez açarak teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: