Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

Of The Record Bekler…

Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifinin derdinin öncelikle Panko Birlik Genel Başkanını germesi gerekirken, bu mevzuyu halı altına süpürmeyi tercih ediyor.

Bu da bir yöntemdir. Sessiz kalmak, bana dokunmayan yılan bin yaşasın demek, koltuğunu daha da sağlamlaştırmak için her türlü film fırıldağı caiz görmekte başka bir yöntemdir. Lakin, 60 bin çiftçinin sesine nereye kadar duymazdan gelecekler, nereye kadar memur heyetine çiftçilik şuuru veripte Turhal Ekiciler Kooperatifini yönettirip, ektra maaş uğruna onca kazanımları kaybettirecekler, merak ediyorum?

Bunlar olup biterken, Turhal Panko Birlik eski Başkanı Yalçın Bekler neden susar, onu da bilmiyorum. Madem bilmiyorum, o halde öğreneyim deyip Yalçın Bekler’i aradım. Selam kelam, hal hatır faslından sonra mevzuya geldik. Yalçın Başkan dedim, nedir bu vaziyet. Valla abi, ortada bir çok hassasiyet var. AK Parti’ye yakınlığımı biliyorsun, diğer yandan 60 bin çiftçi üyesi olan bir kurumun da ulu orta tartışılmasını istemiyorum dedi. Sonuç ne başkan diye sorumu tekrarladım. Yalçın Bekler derin bir nefes aldı ve şunları söyledi: Size of the record, yani yazılmamak kaydıyla bazı şeyleri anlatabilirim. Ben yine sessiz kalacağım abi. Dediğim hassasiyetlere çok önem veriyorum. Ancak, bir yandan da çiftçilerimizin ağır bir baskısı var. Siz de yazdınız, talep ve istek bir an önce kooperatifin seçime götürülmesi. Zaten, benden sonra yönetime gelen memur heyetinin birinci derecede görevi kooperatifi seçime götürmekti. Ama ne yazık ki 6 aydır böyle bir çabanın içerisinde olmadılar.

Sonra, Yalçın Bekler’den öyle bir of the record şeyler dinledim ki, yok daha neler diye diye ünledim. Tabiiki Başkan Yalçın Bekler’in of the record diye bana emanet ettiği hiçbir cümleyi yazmayacağım.

Şu kadarını söylemekle yetineyim. Yerel- ulusal siyaset, bürokrasi, fetövari entrikalar, kumpas, ketenpere, rantiyecilik… Hepsi, tekmili birden bu Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifinde… Ha bir de muhataplarına küçük bir uyarı: Kallavi bir dosya hazırlandı, akşam sabah külliyeye, kimilerine ikbal veren iradenin yani Cumhurbaşkanımızın masasına gidecek…

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: