Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

PANKO BİRLİK BAŞKANINDAN CEVAPSIZ CEVAP…

Panko Birlik Genel Başkanı Recep Konuk adına noterden bir metin gönderildi. Adına da “tekzip” denilmiş. İlgili avukatta bilirler ki, tekzipler mahkeme kararıyla yapılır.

Yine de, bunca zahmet edip, cevapsız cevap örneği olduğu için, Tokat Kanal 101 sitesinde yayımlanan, “Ya devlet başa ya kuzgun leşe” başlıklı haberde mevzubahis paragraf ele alınmış, konunun yanlış bilindiği iddiasıyla tekzip edilmesi ve aynı haber portalı, aynı sütunlarda yayınlanması istenmiş. Tokat Kanal 101 Haber Portalının Genel Yayın Yönetmeni olduğum için de, beni muhatap almışlar. Tabii, gerekçeleri bir tek bu değil, sanırım sayın genel başkan Recep Konuk, önceki yazılarımdan da rahatsız olduğu bize Bektaşi sırrı değil.

Gelelim mevzunun detaylarına…
Recep Konuk, avukatı ve noter aracılığıyla gönderdiği açıklamada, “1- “https://kanal101.tv/ya-devlet-basa-ya-kuzgun-lese/” internet haber sitesinde 31.08.2020
tarihinde ve halen “YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE” Başlığı ile bir habere yer verilmiş ve haber içeriğinde “Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifini seçime götürmek için atanan heyetin seçim kararı almayışı, Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifinin de üyesi bulunduğu yaklaşık 1.5 milyon ortağı bulunan ülkemizin en büyük tarım kooperatifi olan Pankobirlik genel merkezinin bu haksızlığa sessiz kalması Turhal Panko Birlikte yaşanan sorunu gün geçtikçe büyütüyor” ve devamında “PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 67. Olağan Mali Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma üzerine Tokatlı çiftçiler Başkan kendi üyesi olan Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifine dahi sahip çıkıp Seçime götüremezken yabancı menşeli ürünlere çiftçini nasıl ezdiremeyecek? Başkan o kadar çiftçisini düşünüyorsa başkanlık yaptığı kooperatiflerden biri olan Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifini halen neden memurların yönetmesine izin veriyor?” Şeklindeki ifadelere yer verilmiştir.

2- Haberde yer verildiği şekilde Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi’ni seçime götürmek üzere atanan heyetin seçim kararı alıp almaması veya yönetimsel açıdan yönlendirilmesi hususlarında müvekkil Pankobirlik S.S.Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği’nin hukuken herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.Bu bağlamda Pankobirlik’in Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi’ni memurların yönetmesine izin vermesi gibi bir durum söz konusu değildir.Haber içeriği tamamen yanlış olup,eksik bilgilere dayanmaktadır.

3- Bu nedenlerle, ihtarnamemizde yer alan cevap ve düzeltme metninin Anayasa’nın 12, 5187
sayılı Basın Kanunu’nun 14 ve ilgili, 5651 Sayılı İnternet Ortamının da Yapılan Yayınların
Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9 ve ilgili hükümleri
uyarınca işbu ihtarnamenin tebliğinden itibaren “https://kanal101.tv/tokat-haberleri/” internet sitesinde ilgili haberin yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlanmasını vekil edenim adına ihtaren bildiririm” deniyor.

Haber de yer alan iddia ve bilgilere yönelik bir açıklama var mı? Yok. Peki bu neyin açıklaması ve tekzibi, nerede yanlış bilgi? Haber de yer alan iddialar yanlış ise, doğrusu ne? Adına tekzip denilen metin de var mı? Yok.

Geçelim…

Şimdi bir soru soruyorum, sayın Recep Konuk’a.. Sayın Genel Başkan, Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifine ait Yem Fabrikasını ucuza kapatmak istediniz mi? Turhal Panko Birlik Başkanı Yalçın Bekler ile ters düşmenizin esas gerekçesi, bu söz konusu Yem Fabrikası mı? 60 bin çiftçi üyesi olan Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifinin seçime gitmesine mesafeli duruşunuzun sebebi bu mu?

Turhal Pancar Ekiciler Kooperatifinin 6 aydır seçime gitmeyişinin gerekçesi olarak pandemim/salgını göstermişsiniz. Oysa, bir ay önce Kayseri, Kütahya, Balıkesir ve diğer kooperatifler nasıl seçime gitti, başkan ve yönetimini belirledi? Bu bölgenin çiftçisine olan öfkeniz nedir? 60 bin çiftçi üyesi olan Turhal Pancar Ekiciler kooperatifi üvey evlat mıdır, ya da terbiye edilmesi gereken yağız yiğitler midir?

Gördüğünüz gibi, üst akılın bir hesabı var ama onlardan daha büyük Allah’ın da bir hesabı var. Konu çok açık, çok sarih, çok net… Turhal Panko Birlik eski Başkanı Yalçın Bekler, sizden ulufe, torpil, mihneti hatırlatacak bir şey istemiyor. Sadece, 60 bin çiftçi adına Kooperatifin bir an evvel seçime götürülmesini söylüyor. Eğer bunu da yanlış görüyorsanız, sizlerin çiftçi dostu olduğunuzdan derin kuşku duyarım, hatta haykırırım vesselam…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: