Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

BİR ELİNDE AYNA, UMURUNDA MI DÜNYA…

Hatay yanıyor. Yanıbaşımız da Suriye, Kuzey Irak ve Azerbaycan’da savaş var. Küresel güçler emperyalist amaçlar doğrultusunda bir arada, omuz omuza

Ve Kuzey Kıbrıs ve Maraş… 46 yıldır hayalet şehrin suskunluğu, sessizliği ve mahzunluğuna son verecek bir adım atılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Başbakanı Türkiye ile aynı zaviyeden bakarken, Cumhurbaşkanı Akıncı, Rumlara bir parça toprak versek mi acaba diyor? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na KKTC’de ki Maraş açılımı soruluyor. Şaşırıyor, bir sessizlik… Muhtemelen Maraş’ta ne olduydu ki diye zihninde ki bilgileri toparlıyor.

Alakası yok ama birden aklına erken seçim geliyor. Bahçeliye çağrı yapıyor Kılıçdaroğlu, “Eğer ülkeni seviyorsan Türkiye’yi erken seçime götür” diyor. Aslında bu da bir gelişmedir. Koronavirus ve çözüm konusunda ürettiği “İskambil kağıdı” önerisine baktığınızda, erken seçim lafzı kulağa hoş geliyor.

Bence de erken seçim olmalı. Cumhur İttifakının paydaşları belli. AK Parti ve MHP… Peki, Millet İttfakının paydaşları kimler? Geçen seçimlerde, HDP’nin ittifak ortaklığı gizlenmişti ama yine HDP’liler bu gerçeği deşifre etmişti. Sanırım bu sefer gizleyemeyecekler, zaten lüzum da yok. Millet İttifakı, CHP, HDP, İyi Parti, Saadet, Deva, Gelecek Partisiyle bir iç mutabakat varken, ABD Başkan Adayı Biyden, Almanya, Fransa ve İngiltere’den oluşan dış müttefikleri de, bu desteklerini gizlemiyor.

Yani bu sefer Reisin işi zor. “Bir elinde ayna, umurunda mı dünya” darbı meseline uygun bir sürü kurum, politik organizasyon ve şahıslar var. AK Parti’nin içerisindeki AKP’liler de bu yelpazedeki yerlerini alıp, bu ittifakın değirmenine su taşıyabiliyor.

Reis ne yapsın? Bunca sorun, kumpas ve ihanetle mi uğraşsın, yoksa parti’ye zerreyi miskal katkısı olmayanların makam/mansıp merkezli ucuz oyunları mı bertaraf etsin? Bir çok defalar yaptığı konuşmalarda vurgusu hep, parti’ye katkı sağlayacak, toparlayacak ve oy getirecek kişilerin tercih edilmesiydi. Lakin, hala makama şeref verip güç veren değil, makamdan şeref alan ve güç devşiren prototipler fink atıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın yol arkadaşı olduğunu söyleyipte onu anlamayanlar, ne yazık ki AK Parti’nin en büyük sorunudur. Büyükşehir Belediyelerinin kaybedilmesi ve oy erozyonunun oluşunun esas sebebi budur.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: