Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

SENİN “DEVRAN” DÖNDÜ MÜ ARINÇ?…

Haber Türk televizyonun da katıldığı bir programda yine gündem olmayı başardı, sayın Arınç.  Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, bu sefer “Özgül Ağırlığı” yerine, hafifmeşrep açıklamalarıyla Türkiye’nin gündemine oturdu.

 

HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğun son bulması gerektiğini dile getiren Arınç, bu pandemi döneminde 2019 yılında yayınlanan Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabını okuduğunu ve şiddetle tavsiye ettiğini söyledi.

 

AK Parti içerisinde, “Arıza Arınç” olarak nitelendirilen Bülent Arınç, ayrıca işadamı Osman Kavalalının da tutukluğunun son bulmasını istedi.

Bunları söyleyen Arınç, nedense Yasin Börü’nün adını bile anmadı. Tamam, AK Parti’den ayrılıpta parti kuran Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın Kürt oyları hesabıyla HDP’ye güzellemeler yapmasını, güvercin gibi takla atmalarını anlıyorum. Peki, Bülent Arınç’ın derdi ne, bu HDP sevgisi nedir?

 

Söyleyeyim, Cumhur İttifakından rahatsız, ittifakın diğer siyasi oluşumu MHP’ye karşı tavırlı. Hiçbir zaman Milli Görüşçüler Türk Milliyetçiliğinden de, MHP’den de haz almadı, sevmedi. Bunlar tesadüf olamaz, Saadet Partisinin durduğu safa bakın,  Temel Karamollaoğlunu konuşmalarına bir göz atın. Yıllarca Sivas Madımak vahşetini diri tutan CHP, bu olayın başat müsebbibi, o sıralarda Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlunu suçlardı.

 

Elbette, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin işleyişi ve icraatlarını kıyasıya eleştirebiliriz. Ancak, birbirine benzemez siyasi partilerin “Tapınak Şövalyeleri” ve Katolik Yemini etmiş intihar tugayları gibi biraraya gelmelerini anlamakta güçlük çekiyorum.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin gibi hedefsizlik üzerine kurulu ve rasyonellikten uzak bir anlayışın ürünü siyasi birliktelik vardır. Arınç, hükümetlerde başbakan yardımcısı ve bakan iken de, kendisine özgü çıkışları hep olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sırtında ki dost hançeri olmuş, ne zaman ortada karmaşa olsa, ne zaman dört bir yandan saldırı dozacı çoğalsa, Bülent Arınç ortaya çıkar, yangına benzin dökerek vazifesini yapar. Bu son açıklaması da budur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: