Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

ÖZLEM ZENGİNİ TANIYOR MUSUNUZ?

Evet, herkesin bildiği gibi bir hukuk insanı, avukat. 1998 yılından bu yana bir iletişimci ve televizyonlarda kalıcı ve sürdürülebilir programların moderatörü. Aynı zamanda ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yapmış muhafazakar kesimin yüz akı aydını.

Tokat Milletvekili. Halen, AK Parti Grup Başkanvekili olan bir siyasetçidir, Av. Özlem Zengin. Ne kadar tanıdığımız konusunda, dağarcığımızda ki bilgilerden emin değilim.

Bildiğimizden daha başka bir insandır, Özlem Hanım. Bir televizyon programına katılan Özlem Zengin’i baştan sona kadar izledim. Öncelikle sahici bir insan, rasyonel bir siyasetçi, idealist bir kadın ve inandığı davayı zerreyi miskal geri adım atmadan bedel ödeme pahasına yürüyen bir dava adamı. Belki, bir kadına adam dediğim için ayıplayacaksınız ama, hakikaten adam gibi adamdır Özlem Hanım. Akit Gazetesi yazarıydı, yine Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak ile “İstanbul Sözleşmesi” konusunda ters düştü.

Bu konuyla ilgili ciddi eleştirilerim var ama bir Abdurrahman Dilipak’ın kurduğu incitici ifadeleri ile Prof. Ahmet Şimşirgil’in abartılı ve hamaset çizgisindeki cümlelerini kabul etmem mümkün değil. Biliyoruz ki, söz konusu sözleşme Türk Ailesi kavramıyla doku uyuşmazlığı yaşamaktadır. Buradan yola çıkarak, herşeyin müsebbibi olarak bu sözleşmeyi görmenin de kolaycılık olduğunu düşünüyorum. Bu sözleşme olmadan önce de, bir dolu aile faciası ve kadına şiddet konularına şahit oluyorduk.

Özlem Zengin, bir alfa siyasetçi. Birçok STK’nın kuruluşunda kurucu olarak yer almış, siyasete tepeden inme değil, İstanbul İl Başkanlığında üç dönem başkan yardımcısı, yine İstanbul Kadın Kolları İl Başkanlığı yapmış, milletvekili olmadan önce Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapmış bir insandan bahsederken, en azından bu siyasal ve etkileyici biyografisine uygun bir saygıyı hak ediyor. 51 yıllık hayatına, bütün bunların yanısıra üç evladını sığdıran bir annedir O.

Ne sorulduysa, bütün sahiciliği ve samimiyetiyle cevaplar veren Özlem Zengin, en önemlisi Tokat’a dair söyledikleri, tanıtım ve sunum bakımından önemliydi. Teşekkür ederim Özlem Hanım. Sizden, Tokat ile ilgili daha çok beklentimiz var.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: