Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

EĞİTİM TOKAT TV

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın öyle himayelerinde filan değil, vali beyin bizzat içinde olan bir kamu televizyonu, hergün yayın yapıyor. Öyle ki, eba tv’nin Türkiye genelinde yaptığı ders yayınlarının bir kısmı da Eğitim Tokat TV stüdyolarında üretiliyor.

Tokat Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin projeyi üstlenmesiyle birlikte, bölgemizde en aktif televizyon olarak kesintisiz yayınlarını sürdürüyor. Televizyon, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinde konuşlandırılmış. Okul Müdürü Murat Yılmaz’ın başarılı idareciliğinin yanı sıra, yakın dostumuz eğitimci yazar Mahmut Hasgül’de televizyonun Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenmiş.

Okul Müdürümüz Murat Yımaz’ın mihmandarlığında stüdyolarını gezdim. Bu arada bir de çekimlerini reji odasından izledim. Reji Direktörü Ercan Akgül, bir bilgisayar öğretmeni. Ancak Ercan’ın televizyon deneyimi de bulunuyor. Hem kamera çekimi, hem de stüdyo ve teknik birikimi son derece yeterli seviyededir. Zaten çekimlerin kalitesinden bu anlaşılıyor. Okul Müdürümüz Murat Yılmaz ise, okulla ilgili çalışmalarını aksatmadan, adeta gönüllülük esasıyla Eğitim Tokat Tv’ye mesai harcıyor. Ekipte, heyecan ve başarıya odaklı çalışmaları gözlerinin ışıltısına yansımış.

Eğitim Tokat TV, bu salgın sürecinde ana akım eba tv’ ye programlar üretmek üzere kendilerine bir yol haritası yapmışlar. Ancak, başta ülkemiz ve dünya bu salgından kurtulmasıyla birlikte, büyük emek ürünü bu televizyonun eğitim ve kültür odaklı yayınlarını sürdürebileceğini öğreniyorum.

Tabii, bu projenin de başarıya ulaşmasının en önemli faktörü, lider ve ekip uyumudur. Düşünün, sürekli enerji içerisinde farklı bir vali, farklı bir il milli eğitim müdürü, farklı idareci ve ekip… Adeta, başarıya mecbur olmuşlar gibi. Böylesine güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için başta sayın valimiz Ozan Balcı’ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükaliye, Okul Müdürümüz Murat Yılmaz’a, Yayın Yönetmeni Mahmut Hasgül ve tüm ekibi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: