Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

İSTİFA VE SESSİZ BEKLEYİŞ

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın istifası, aradan 25 saat geçtikten sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Bu 25 saatte neler oldu, neden bu kadar beklendi?

Tabii, bu sessiz bekleyiş süresi içerisinde bir çok yorum, komplo teorisi üretildi. Gördük ki, hemen her gün TV ekranlarına çıkıp her konuda analiz yapan kimi isimlerin, Berat Albayrak’ın aslında kim olduğunu bilmiyorlardı. Bu üzücü bir durumdu. Yeni Şafak Gazetesi Sahipleri ve özellikle servis otobüs filosuyla bilinen müteahhit Albayrak ailesinin bir üyesi zannedilen Berat Albayrak, gerçekte o aileye mi mensuptur? Bu TV ekranlarında ahkam kesen zatların cahilliğini gösteren bir durumdur. Çünkü, Berat Albayrak bir gazeteci ve yazar Sadık Albayrak’ın iki oğlundan birisidir. Diğeri de, Turkuaz Medya Gurubunun CEO’su
Serhat Albayrak’tır.

Sadık Albayrak, Tayyip Recep Erdoğan gibi Milli Görüş misyonundan geliyor. Sadık Albayrak, 70’li yıllar da Sultanahmet Vaiziydi. Yani bir ilahıyatçıdır. Daha sonra, Devlet Arşivler Kurumunda görev yapmasıyla birlikte bir çok dönem kitapları yazdı. Bunlardan “İskilipli Atıf Hoca”en meşhurudur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sadık Albayrak’ın 40 yıl bir dostluğu ve abi-kardeşliği vardır. Berat Albayrak’ın istifasıyla birlikte yapılan yorumlara baktığımda hiç bir derinlik göremiyorum. Tamam, damadı olması hasebiyle bir takım sorunlar yaşadılar. Ama öyle iddia edildiği gibi baba Albayrak’ın AK Parti üyeliğinden istifa etmesi söz konusu değildi. Nitekim Sadık Albayrak,’tan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ölüme yanındayım ifadesi, çok güçlü bir mesaj olarak değerlendirildi.

Berat Albayrak’ın istifa gerekçelerinden birisi Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığına getirilmesiydi. Bu hem sorulmadan yapılmış, hem de Berat Albayrak’ın çekiltiği ve sorun yaşadığı bir isimdi. Diğer bir konu ise, Erdoğan’a sürekli damatla ilgili veliaht olmak için kadrolaşma içerisinde olduğuna dair ihbarlarda yapılmasıydı.

Öte yandan, Serhat Albayrak Turkuaz Medyanın CEO’su olarak, devlet tvlerini kontrol ettiği gibi, Demirören Medya Grubu, Yeni Şafak, Akit Medyayı da dolaylı olarak kontrol ediyor.

Sanırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci adımı bu alana müdahale etmek olacaktır. Gerçek şu ki, kalıcı olmasa bile, Berat Albayrak’ın istifası piyasayı rahatlatmıştır. Hatta, Maliye ve Hazine Bakanlığı’nın 25 saatlik boş kalmasında dolar ve altın düşüşe geçmiştir.

Bu durumu ben anlayamadım, siz anlayabildiniz mi?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: