Gündem

KALE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ’NE RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN ONAY

Çorum Belediyesi tarafından üzerinde uzun zamandan beri titizlikle çalışılan bir konu daha neticelendirildi. 

 

Kale Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 9,5 hektarlık alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Riskli Alan” ilan edildi. Karar bugün resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un gelişimine önemli katkılar sağlayacak bu kararın alınması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Aşgın, “Kale Mahallesinde yaklaşık 9,5 hektarlık alandaki toplam yapı sayısının en az yüzde 65’i imar mevzuatına aykırı yapılardan oluşmakta ve bu yapılaşmadan dolayı da can ve mal kaybına yol açma riski taşımaktaydı. Bu konu üzerinde titizlikle çalışma yürüttük. Şehir merkezine yakın bir konumda olmasına karşın yapılaşmanın eski ve riskli yapılardan oluşması, altyapı ve sosyal donatı yetersizlikleri, şehri merkezine yetersiz ulaşım gibi nedenlerden dolayı Kale civarı yeterince gelişememişti. Bundan sonra Kale ve bölgesi şehrimize yakışır bir görünüme kavuşacak. Bu bölgede uygulayacağımız proje tamamlandığında Tarihi Çorum Kalesi başta olmak üzere etrafını da cazibe merkezi haline getireceğiz.” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bundan sonra da koordineli bir şekilde çalışacaklarını ve Çorum’a yakışır bir şehircilik planı ortaya koyacaklarının altını çizen Başkan Aşgın, “Tarihi Kale yapısının kimliğini ortaya çıkarak ve bölgenin kent merkezi ile ilişkisini sağlamaya katkıda bulunacak bir Kentsel Dönüşüm çalışmasını ivedi olarak hayata geçireceğiz.” dedi. 

 

Çalışmalarımızda en büyük destek Cumhurbaşkanımızdan

 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla resmi gazetede yayınlanan kararın Çorum için tarihi bir karar olduğunu vurguladı. Başkan Aşgın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları çalışmalarda en büyük destekçileri olduğunun altını çizerek “Sayın Cumhurbaşkanımız tüm çalışmalarımızda, her projemizde bizlere en büyük desteği vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle önemli çalışmalara imza atıyoruz.” dedi. 

 

Bu süreçte verdikleri samimi destek için Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti MKYK Üyesi Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu ile AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’ya teşekkür eden Başkan Aşgın, Çorum için aşkla çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: