Gündem

TARİHİ ÇORUM SOKAĞI’NA ‘DOKAP’ TAN 1.6 MİLYON TL HİBE

Çorum Kalesinden başlayarak Ulucami’ye kadar devam edecek olan ve bir hayal ile başlayan Tarihi Çorum Sokağı Projesiyle ilgili de Belediye Meclisinde açıklamalarda bulunan Başkan Aşgın, bu konuda da somut adımlar attıklarını kaydetti. 

 

Velipaşa Konağı yanında yer alan İkiz Konakların restorasyon ihalesi 12 Ocak’ta yapacaklarını ifade eden Başkan Aşgın, “Çorum Kalesinden başlayacak olan ve İkiz konaklar, Zafer Okulu, Velipaşa Konağı, Abbasoğlu Konağı, Belediye Binası, Saat Kulesi, Velipaşa Hanı, Çöplü Arastası ve Dikiciler Arastasının içerisinde bulunduğu Kültür Yolu projesinin tüm Çorum halkını heyecanlandıran önemli bir proje. Kültür Yolu projemiz hayata geçtiğinde Çorum’umuzun adeta çehresi değişecek. Çorum’un tarihini en güzel şekilde yansıtacak sokaktan yürüyenler tarihi çeşmelerden suyunu içecek. Bu tarihi dokunun içerisinden geçerek Saat Kulesi Meydanına gelenler burada yayalaştırılmış bir şehir meydanında tarihin yeniden canlandığına şahitlik edecekler.” dedi 

 

Kültür Yolu Projesi için DOKAP’tan 1 Milyon 670 bin TL hibe aldıklarını da belirten Başkan Aşgın, “DOKAP’a 2020 yılı içerisinde girmemize rağmen böyle bir projeyi hazırlayıp sunmamız ve sunduğumuz bu projenin onaylanmış olması bizim hızımızı ve etkinliğimizi göstermesi açısından da çok önemli. Tüm çalışmalarımızda yanımızda olan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Valimizi, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, Teşkilatımıza, Belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: