Gündem

ORTAKÖY’E BİR YILDA 4.5 MİLYON YATIRIM!

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, 2020 yılında Ortaköy İlçesi’ne sadece Belediye Başkanlığı aracılığı ile 4 milyon 520 bin TL yatırım yapıldığını açıkladı.
Ceylan, Ortaköy İlçesi’ni ziyaret etti. İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur ile birlikte Ortaköy’e giden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Taner İsbir ve İlçe Başkanı Osman Kara ile partililer tarafından karşılandı.
Ceylan, Belediye Başkanı İsbir’den yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Ortaköy İlçesi’ne 2020 yılında yapılan hizmetlerden bahseden Taner İsbir, 3 bin metrekarelik bir alana Seyirtepe Dinlenme Alanı’nın 300 bin TL harcanarak yapıldığını ve halkın hizmetine açıldığını belirtti. Hükümet Konağı yan tarafında atıl durumda bulunan 1000 m2’lik alanın da, 2020 Yılı içerisinde Belediye Başkanlığınca gerçekleştirilen proje ile İlçe halkının dinlenebileceği ve aileleri ile hoş vakit geçirebileceği bir Park ve Dinlenme alanına dönüştürüldüğünü söyleyen İsbir, bu alan için de 150 bin TL harcama yapıldığını vurguladı.
İlçe statüsü aldığından bugüne dek ilçe içerisinde yer alan cadde ve sokak aralarında bulunan Pazar alan kapatılarak, 2020 yılı içerisinde 1 milyon 500 bin TL bedelle Belediye Başkanlığınca gerçekleştirilen proje ile yeni kapalı ve açık Pazar alanı oluşturulduğunu anlatan İsbir, ilk kez yapılan pazaryeri açılan bağlantı yollarının altyapı ve asfalt çalışması ile ulaşım ve imara açılacak araziler için bir altyapı oluşturulduğunu kaydetti.
İlçede yer alan su depoları ve kaptaj alanının 2020 yılı içerisinde kapasite artırımı yapılarak tekrar inşaa edilmek üzere yenilendiğini ifade eden İsbir, projenin gerçekleştirme bedelinin de 1 milyon 500 bin TL olduğunu söyledi.
İlçenin birçok yerinde olduğu gibi Suyolu mahallesi Cebeci sokak üzerinde de gerçekleştirilen kilittaşı uygulaması ile belirtilen sokakta ikamet eden vatandaşlara daha kaliteli bir yaşam sunulması amaçlandığını dile getiren İsbir,  Fevzi Çakmak ve İnönü Caddelerinin kaldırım ve tretuvar çalışmasının yapıldığını kaydetti.
Suyolu Mahallesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde de 300 bin TL harcanarak gerçekleştirilen altyapı ve asfalt çalışması ile belirtilen cadde de ikamet eden vatandaşlara daha kaliteli bir yaşam sunulduğunu söyleyen İsbir, Cemal Boyacı parkına uygulanan yöresel görsel çalışmaları ile park içerisinde çevre düzenlemesi gerçekleştirilerek güzel bir görsellik oluşturulduğunu ifade etti.
Altyapı ve kanalizasyon çalışmaları için 200 bin TL ile koroge boru alımı yapıldığını anlatan Başkan İsbir, cadde ve sokaklarda eskimiş ve kullanılamaz durumda olan çöp konteynırları yerine yeni çöp konteynırı alımı yapıldığını bildirdi. İsbir, Salbaş köyüne kurulan çocuk oyun grubu ile kırsalda yaşayan çocukların hoş vakit geçirip eğlenebileceği bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
Sosyal belediyecilik adına yapılan çalışmalardan da bahseden İsbir, gerçekleştirilen kampanya ile Suriye İdlib bölgesinde ihtiyaç sahibi Suriye vatandaşlarının ihtiyaçlarının giderilmesinin amaçlandığını dile getirdi.
Gerçekleştirilen proje ile ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere 30 bin TL tutarında gıda yardımı yapıldığını anlatan İsbir,  tüm Dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren covid-19 salgını tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalar ile İlçe halkının sağlıklı bir şekilde yaşam sürmeleri ve hastalığa karşı tedbirler alınması için de 30 bin TL harcandığını vurguladı.
İsbir, yapılan hizmetlerin kazandırılmasında AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’ın katkısının büyük olduğunu ifade etti. İsbir, Milletvekili Ceylan’a bugüne kadar Ortaköy’ye palın hizmetler nedeniyle teşekkür etti.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da Belediye Başkanı Taner İsbir ve İlçe Başkanı Osman Kara’yı Ortaköy için uyumlu bir şekilde başarılı çalışmalarda bulunmalarından dolayı kutladı.
Çorum’un her tarafının olduğu gibi Ortaköy’ün de AK Parti hükümetinden hak ettiği yatırım ve hizmetleri alması için elinden gelen çabayı gösterdiğini anlatan Milletvekili Ceylan, özellikle de Belediye Başkanı Taner İsbir ile İlçe Başkanı Osman Kara’nın uyumunun hizmetlerin aksatılmadan gelmesi açısından önemli olduğuna da vurgu yaptı.
18 yıldır AK parti hükümetleri döneminde Ortaköy’e yapılan hizmetlerin saymakla bitirilemeyeceğini dile getiren Milletvekili Ceylan, Ortaköy’ün AK belediyecilikle buluşmasının ardından da hizmetlerin yerelde de ciddi anlamda hissedilmeye başlandığını kaydetti.
Ortaköy Belediyesi’nin sadece 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilen projelerinin toplam 4 milyon 520 bin TL tutarında olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye dışında da Ortaköy İlçesi’ne önemli hizmetlerin getirildiğini anlatırken, 2021 yılında da yatırım ve hizmetlerin artarak süreceğini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: