Gündem

“KIŞ BAKIMI UZMAN BİR EKİP TARAFINDAN YAPILMALIDIR”

Kış aylarının gelmesiyle birlikte araçlarda kışlık bakımların hayati önem taşıdığı bildirdi. Saygınlar Oto Servis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bakımları uzman bir ekip tarafından yapılmayan araçların yolda kalma ihtimalinin olduğunu belirterek vatandaşlar uyarıldı.

Kış aylarında bir araca yapılacak olan bakımları 9 maddede sıralayan yetkililer, bu bakımların araç için olduğu kadar can güvenliği için de önemli olduğunu söyledi.

İŞTE ARACINIZ İÇİN KIŞ AYLARINDA YAPILMASI GEREKEN 9 BAKIM ÖNERİSİ:

1-En önemlisi antifirizimizin değiştirilmesidir. Yaz aylarında belki özelliği azalmış olabilir yada antifirimizin derecesi azalmıştır. Mutlaka yenisi ile değiştirmeliyiz.

2-Lastiklerin Kontrolü mutlaka yapılmalıdır. Lastikleriniz kış lastiği değilse olası kazalara sebep olmamak için mutlaka kış lastiklerinizi taktırınız. Özellikle ticari araçlarda 1 Aralıkta zorunludur. Lastik basınçları da kontrol etmemiz gerekmektedir.

3-Yağ bakımları yapılmalıdır. Yağınızın kalitesini ve seviyesini mutlaka kontrol ediniz. Eğer yağınız eksikse tamamlayınız.

4-Enjektörlerin bakımını yaptırınız. Bozuk enjektör soğuk havalarda arabanızın geç çalışmasını yada hiç çalışmamasına sebebiyet verir.

5-Bujilerin kontrolü mutlaka yapılmalıdır. Bozuk ısıtma bujileri arabanızın soğuk havalarda çalışmamasına sebep vermektedir.

6-Akünüzü mutlak kontrol ettiriniz. Değerini mutlak ölçtürünüz. Arabalar kışın soğuk havalarda geç ısındığı için kötü bir akü arabanızı çalıştırmayacaktır.

7-Arka cam rezidansı kontrol edilmelidir. Faal çalışmayan rezidans arka camın buğusunu ve buzunu çözmeyecektir.

8-Kaloriferler kontrol edilmelidir. Kaloriferinizin Sıcak hava üflemesine ve polen filtrenizi kontrol etmeniz fayda sağlayacaktır.

9- Sileceklerin kontrolü yapılmalıdır. Yıpranmış lastikleri kopmuş silegeçler yenisi ile değiştirilmelidir. Kışın yağışlı havalarda çok önemlidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: