Köşe Yazıları

Çalışan Gazeteciler Günü ve Cemiyet…

Dün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle, bir dizi programlar vardı. Sabah kahvaltısında 100’e yakın gazeteciyle birlikte, valilik ile belediye başkanlığının ortak programında buluştuk.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu programa katılım sağladık. Mesleki kuruluş olan cemiyet, bu tür programlarda niyet ve niteliğe önem veriyoruz. Gerek Valimiz Ozan Balcı, gerekse belediye başkanımız Eyüp Eroğlu’nun basına müspet bakışını biliyoruz. Büyüklerin dediği gibi, “Niyet hayr, akıbet hayrdır.”

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın programda yaptığı konuşmada, “Tokat Medyasını çalışma arkadaşlarımız olarak görüyorum” sözü, bir gerçeğin ve hakkın teslimi anlamına geliyordu. Çünkü gazeteciler, sadece yaptığı haber ve yazdığı yazılarla toplumu bilgilendirmiyor, aynı zamanda kamu denetim kurumunu da denetleme görevini yapıyor. Tabii bunu yaparken de, belli üslup ve temiz bir dille yaparak, aslında gazetecinin iyi niyetini ortaya koyuyor.

Nitekim, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’da yaptığı konuşmada bu gerçeğe dikkat çekerek, “12 yıldır birlikteyiz, beraber çalışıyoruz. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü, Tokat Medyası işini yaparken bizleri incitmedi. Eğer ortada bir yanlışlık varsa, mümkün olduğunca iyi niyet ve temiz bir dille uyarısını yaptı” diyor. Bütün bunlar, Tokat Medyası ve gazetecilerinin hanesine artı olarak yazılan olgulardır.

Öte yandan, Tokat Gazeteciler Cemiyetinin kurumsal yapısını ve faaliyetlerini bir türlü hazmedemeyenlerin olduğunu da biliyoruz. Cemiyet üyesi olmadığı halde, sürekli cemiyet ve benim üzerimden iftira ve yalanları coşturanlar, sadece mitoman sıtmasına tutulmuş kişilerdir. Bunları önemsemiyoruz, ne bu tür kendine gazeteci süsü verenleri, nede söyledikleri sözleri dikkate almıyoruz. Çünkü, bunların ne olduğunu, daha doğrusu hiçbir şey olmadıklarını halk biliyor.

Birçok ilimizde örneklerinin olduğu, “Basın Konut Sitesi” konusunda somut adımlar atmaya başlamamız ile birlikte, üst volümden hasutluk başladı. Bunu zaten bekliyordum. Cemiyet vebenim üzerimden laf söyleyenlere iki soru sorun lütfen. Birincisi cemiyete üye misin, ikincisi de cemiyetin yönetiminde olduğun sürece ne faaliyet yaptın? Alacağınız cevap, hiçbir şey olacaktır.

Bırakın cemiyeti, gazetecilik adına bu şehirde bir iz bırakabildin mi? Hayır, bırakamamışlardır. Adlarına gazeteciyim derler ama, ne yazı yazabilir, ne haber yapabilir, ne okurlar, nede bu şehrin derdine derman olacak bir faaliyette bulunmamışlardır.

Gazeteciliğin hiçbir gereklerini yapmayanlar ve gazeteci olmanın asgari özelliklerine uygun bilgi ve birikimden yoksun olanlar, sadece hariçten gazel okuyarak, bir müşrik ve münafık edasıyla yalan ve iftira ile saldıranlar, ağaç ve dalın yaprakları gibidir. Ağaçtan düştükten sonra sadece gazel olmaktan öteye gidemezler. Bahar gelir, düşen yaprakların yerine daha gür ve zümrüt yeşili yapraklar açar.

Cemiyet, son 4 yılda geldi doruk noktasıyla, hedefine kilitlenmiş olarak yoluna devam ediyor, edecektir. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde kendimize koyduğumuz hedef, “Basın Konut Sitesini” hayata geçirmektir. Cemiyet üyelerimizi ev sahibi yapmaya yönelik çalışmalarımızdan netice almaktır. Ki,. bunu da başaracağımıza inanıyorum.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüzün hemen ertesinde, Tokat Gazeteciler Cemiyetinin dedikodu, yalan ve iftiralara ayıracak tek saniye vakti yoktur. Biz işimize bakıyoruz, kim neye bakarsa baksın…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: