Gündem

SİNEM’İN “BİR PATİ DEĞİL BİN PATİ” PROJESİ HAYATA GEÇTİ


Sokak kedileri için karton kutudan ev yapan çocuklar, karton kutunun kağıt toplayıcıları tarafından alınmasıyla birlikte bir proje geliştirdi. 

 

Sokak kedilerinin barınması için “Bir Pati Değil Bin Pati” projesini yapan ve Sinem Şevval Yağbat ve arkadaşları Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’dan yardım istedi. Yaptıkları proje kapsamında Başkan Aşgın’dan kedi evi isteyen çocuklar için, Çorum Belediyesi tarafından semt parkına kedi evi kondu. 

 

Bir köpeğin kediye saldırmasına şahit olduktan sonra başladı kocaman yürekli küçük Sinem’in hikayesi. Önce arkadaşlarıyla birlikte karton kutulardan yuvalar yaptılar. Bu yuvalar kağıt toplayıcıları tarafından alındı. Yenilerini yaptılar, onlar da alınınca Sinem bir proje geliştirdi ve bunu arkadaşlarıyla paylaştı. “Bir Pati Değil Bin Pati” adlı projenin amacı sokağın kedilerine barınacak bir yer, mama ve içecek su temin etmekti. Projesini Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a göndermesinin hemen ardından Çorum Belediyesi tarafından kediler için estetik, kullanışlı, besleme kapları olan bir kedi evi yapılarak Sinem’in ve arkadaşlarının evinin yakınındaki Buhara 5. Cadde Parkına yerleştirildi. 

 

Belediye olarak sokak hayvanlarına ve yaban hayvanlarına yönelik besleme programları uyguladıkları ve rutin bir çalışmayla bunu devam ettirdiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “ Böyle duyarlı yavrularımızı gördükçe insan duygulanıyor. Ecdadımızın sokağın hayvanı bakış açısını bu yavrularımızda görüyorum. Ecdat kuşlar ve sokak hayvanları için suluklar ve besleme yerleri yaparak onların aç kalmamasını sağlamış bugün de Sinem gibi yavrularımızın sokağın hayvanları için bir proje yapması ve onlarla dertlenmesi aynı şeyi ifade ediyor. O minik bedeninde kocaman yürek olan yavrularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi ve sokağın hayvanları için talepte bulunan herkesin Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmanın yapılacağını kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: