Gündem

KILIÇDAROĞLU’NDAN “HİTİTLERİN BAŞKENTİ”NE DESTEK

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın Kadeş Barış Anlaşmasına vurduğu mührü hediye edildi.

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum İş Kadınları Derneği yöneticileri ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İş Kadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli ve Dernek Başkan Yardımcısı Semra Şahin ile birlikte Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek Hititlerin yaşadığı topraklar olan Çorum’da turizmin canlandırılması için destek istediler.

Kılıçdaroğlu, Çorum İş Kadınları Derneği’nin “Kadın = Erkek = İnsan” özel defterini imzalayarak, kampanyaya destek verdi. 

Kaleli ve Tahtasız, Kılıçdaroğlu’na Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın mührünü hediye etti.

Çorum İş Kadınları Derneği (İSKAD) Başkanı Semrin Kaleli, günümüzden 3300 yıl önce dünyanın ilk yazılı barış anlaşması olan Kadeş Barış Anlaşmasına mührünü vuran Hitit Kraliçesi Puduhepa hakkında bilgi vererek, “Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın Kadeş Barış Anlaşmasında mührünün olduğu pek bilinmiyor. Oysa, günümüzde adına toplumsal cinsiyet eşitliği dediğimiz kavram Anadolu topraklarında güçlü bir varlık gösteriyordu. Kraliçe ve Mısır Firavunu arasında, Ramses’in Puduhepa’ya ‘kız kardeşim’ diye hitap ettiği tablet mektuplarda mevcut ki bu Krakuce’nin diplomatik ilişkilere yön verdiğinin de bir göstergesi sayılabilir” dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ise Çorum topraklarında yaşamış olan Hititler hakkında bilgiler vererek, Çorum’da yapılması gereken turizm çalışmalarından bahsetti. 

Hititlerin başkenti Hattuşa’nın bir turizm cenneti olması için Kılıçdaroğlu’nun desteğini isteyen Tahtasız, Çorum’un sahip olduğu değerleri tanıtmakta ve bu değerleri Çorum’un gelişimine ışık tutacak şekilde kullanmakta güçlük çektiğini ifade etti.

Tahtasız, “Kalkınmamızı sağlayacak en önemli unsurlardan birisi, sahip olduğumuz kültürel mirasımızdır. Hattuşa, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat direktifleriyle, ilk milli kazılarımızın başlangıç noktasıdır” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: