Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

İNSAN BİRİKTİRMEK…

Cemal Süreya, hem hayatı hem de insanı özetlemiş. Diyor ki: Güzel hayat isteyen, güzel insan biriktirsin. Belki de, hayatımızın en değerli tecrübesi budur. Güzel insan biriktirmek…

 

Oysa, biz para ve mal biriktirmeyi marifet saymışız. İnsan biriktirmekten yana, merhametten yana, sevgiden yana, erdem ve irfandan yana dönüp bakmamışız. Öfkenin, kinin, nefretin, hasedin ve kibirin esiri olmuşuz. Dinlemek yerine hep konuşmayı seçmişiz.

 

Hangi alana bakarsanız bakın bu yozluk ve sığlığı görürsünüz. Siyasette de bu böyledir. Son zamanlardaki siyaset dilini, eleştiri dozunu, hakaret sosunu biliyorsunuz. Mesela, AK Parti Grup Başkanvekili Av.Özlem Zengin’e yine bir avukat olan şahsın sosyal mecrada yaptığı hakaret nedir Allah aşkına? Cinsiyet üzerinden kurulan cümle sizce de rezil ve pespayelik değil mi? Zengin’in mensubu olduğu partinin bir önemi yok. Buradaki özne, bir insana bir kadına layık görülen hakaret. Cinsiyeti hedef alan ucuz paylaşımdır.

 

Özlem Zengin, kendisini iyi yetiştirmiş, birikimli, donanımlı bir Türk entelektüel kadınıdır. Memleket meselelerinde bir şövalye, merhamet ve vicdanda bir Rabiadır.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, mecliste yaptığı konuşmalarla ülke siyasetine bir vizyon getirmiş siyasetçidir. Kafasının arkasının arkasında birşey yok, resmi ezberden uzak ama ezber bozan görüşleriyle odak merkezi olmuştur. Burada o iğrenç paylaşıma yer vererek çoğalmasına vesile olmayacağım. Temel mevzu, hala her alanda kurnaz politika, hamasete yaslanan retoriklerle günü kurtaran siyasetçilerin rağbet görmesidir. Bu salt politikacıların değil hepimizin ayıbıdır.

 

Özlem Zengine yapılan bu iğrenç paylaşım, toplum tarafından satın alınmamış, bilakis telin dozunda tepki görmüştür. İnsan biriktirmek ten vaz geçersek, böylesine pespayeliğe de kapı aralamış oluruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: