Gündem

“POLİS OKULU NEDEN KADERİNE TERK EDİLDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, çeyrek asırdır sürüncemede bırakılan Çorum Polis Okulunun artık bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

1994 yılında temeli atılan, geçmiş dönemin parasıyla 8 milyon TL harcama yapılan, yüzde 80’i bitirilen ancak daha sonra hizmete açılmadan kaderine terk edilen, 23 yıldır da bir çivi dahi çakılmayan polis okulu inşaatının çürümeye başladığını bildiren Tahtasız, “83 milyon vatandaşımızın vergilerinden oluşan bütçeyi bu şekilde çar-çur etmeyin. Bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Verilen sözler yerine getirilmeli ve polis okulu bir an önce tamamlanarak hizmete açılmalıdır” dedi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Saymanı Nevzat Biçer ve İl Bilişim Sorumlusu Ali Bükücü ile birlikte polis okulu inşaatı alanında incelemeler yaptı.

Dev paralar harcanarak yapılan binaların kaderine terk edilmiş, çürümek üzere, çatısı çökmüş, duvarları yıkılmaya başlamış, camları kırılmış bir vaziyette olduğuna dikkati çeken Tahtasız, binaların 2015 yılında tahsis işlemlerinin gerçekleştirildiğini ve Emniyet Genel Müdürlüğü yatırım programına alınmasına rağmen hala boş ve atıl vaziyette bulunduğunu söyledi. 

Tahtasız, polis okulu inşaatının serüveni hakkında şu bilgileri verdi:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: