Köşe Yazıları

Tokat’ın kalbi atıyor…

Şehirleri büyüten, ekmekleri büyüten, ekonomik refahın lokomotifi olan ve Başkan Eroğlu’nun dediği gibi, “Şehirlerin kalbi olan” Sanayi Siteleridir.

Eğer mevzunun ehemmiyetini anlamak istiyorsanız, katılımcıların profiline bakın. Cumartesi günü Dedeman Otel’de düzenlenen “Tokat Yeni Küçük Sanayi Sitesi” tanıtım programına, Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ile Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Altan Çelik başta olmak üzere, şehrin bütün bürokrat, eşraf ve sanayicileri katıldılar.

“Tokat’ta iyi şeyler oluyor” diyebileceğimiz yüz akı bir projedir, Küçük Sanayi Sitesi. Süreç biraz uzun olmuş olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasından çıkarak yatırım programı onaylandı. Tokat-Turhal yolunda (Komeç Köyü), 540 dönümlük bir alan içerisinde yapılacak Küçük Sanayi Sitesi, birkaç yönden Tokat’a artı sağlayacak bir proje olarak, ilin ekonomisine can verecek.

Tabii, bu projenin Amiral Kaptanı Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’dur. Ancak, AK Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Özlem Zengin ve Vali Ozan Balcı’nın önemli katkılarının da olduğunu biliyoruz. Konunun külfetini sırtlayıp götüren isim ise, Tokat Belediye Meclis Üyesi ve Tokat Yeni Nesil Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Altan Çelik’tir.

Tabii, ismini bildiğimiz-bilmediğimiz emeği geçen herkese buradan teşekkür ediyorum. Tanıtım Programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu şunları söyledi:
“Sanayi esnafımıza baktığımızda şehrimiz içinde sıkışmış, alt ve üst yapısı yetersiz, işini büyütmeye çalışsa büyütemeyecek bir durumdadır. Bu anlamda sağ olsunlar, değerli vekillerimiz, valimiz ve emeği geçen herkesle bu işin önemine inanarak çok ciddi adımlar attık ve öümüze gelen sorunları tek tek çözdük. Örnek vermemiz gerekirse, sanayi sitesinin yapılacağı alanın tarım alanı olduğuna ilişkin söylemler çıktı. AK Parti tarıma önem veren bir partidir. Tarımın zarar göreceği yerde biz geri adım atmasını biliriz. Nihayetinde bu alanın tarıma elverişsizdir raporu çıktı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, yoğun gayretiyle burası ete kemiğe bürünmüştür.”

Başkan Eroğlu’nun heyecanla yaptığı konuşma elbette bunlarla da sınırlı değil. Yeni Sanayi Sitesinin şehre ve ilimize sağlayacağı katma değerleri de bir bir anlattı. Her şeyin başının uyum olduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu, “Ben bu anlamda sayın valimize çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorm. Kendisi çalışmalara her zaman yön ve destek verdi, emeklerini hiç esirgemedi” dedi.

Gerek Vali Ozan Balcı’nın, gerekse milletvekilleri Yusuf Beyazıt ile Mustafa Arslan’ın konuya ilişkin yaptıkları konuşmalarından anladığımız, böylesine büyük bir proje için el birliği ve gönül birliği yapılmış. Kimse kimseden rol kapmadan, bu şehre modern bir yeni küçük sanayi sitesi kazandırmak için herkes elini taşın altına koymuş.

Özlediğimiz bu birlik ve beraberlik tablosu, aslında olması gerekenler faslından şeylerdir, Tokat’ın böylesine bir yeni küçük sanayi sitesine kavuşturulmasının birkaç yönden faydası olacaktır. Öncelikle, alt ve üst yapısı tamamlanmış, gelişime uygun ve yeni projelerle üretime elverişli bir sanayi sitesi olmasının yanı sıra, şehrin ortasında sıkışmış bir alanın şehre yeni bir yapılanma kazandıracaktır. Bilmiyorum neler yapılacağını ama, elbette şehrin girişine uygun bir takım yapıların, belki güzel bir otelin, kim bilir şehre nefes aldıracak park donatıların olabileceği bir alan değerlendirmesi olabilir.

Özetle, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sitenin Başkanı Altan Çelik ve yönetimine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: