Gündem

ÇORUM BELEDİYESİ SUYA DEĞER VERİYOR

Çorum’da son yılların en kurak dönemin yaşanması sebebiyle içme suyu kaynaklarında kritik seviyeler görüldü. Buna rağmen Çorum Belediyesinin öngörülü yatırımları sayesinde içme suyu kesintisi yaşanmadı. 

 

Çorum’a içme suyu temin eden Yenihayat, Hatap ve Çomar barajlarında su seviyesinin yüzde 20’lerin altına düşmesiyle içme suyu kuyularına yönelen Çorum Belediyesinin suya yaptığı öngörülü yatırımların meyvesi alındı, Çorum’da içme suyu kesintisine gidilmedi. Eskice, Konaklı, Pınarbaşı ve Tarhan’da bulunan kuyulardan şehrin su ihtiyacı büyük oranda karşılanırken Yeni alınan Çimento Fabrikası arazisinde bulunan 3 adet su kuyusu da şebeke suyuna bağlandı. 

 

Suya yatıkları yatımlarla ilgili açıklama yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir “Çorum olarak kuraklığın üst sevide yaşandığı bir dönemi geride bıraktık. Bu dönemde içme suyu temin ettiğimiz barajların rezervleri yüzde 20’nin altına düştü. Biz kuyularımızı devreye sokmak suretiyle şehrimizde su kesintisine gitmedik ve bu durumu hemşehrilerimize yansıtmadık. Şu anda büyük ölçüde tamamlanan Koçhisar ishale hattı var. Faaliyete geçtiğinde Çorum’un ilerideki 10 yıllara yönelik su sıkıntısı kalmayacak. Çimento Fabrikası arazisini aldıktan sonra arkadaşlarımız incelemelerde bulundu ve 100 Lt/sn su sağlayan 3 adet içme suyu kuyusu bulundu ve bu kuyular şehrin içme suyu şebekesine bağlandı” dedi.

 

2021 yılında 7 adet içme suyu kuyusu devreye alındı
İçmesuyu kuyuları tespiti için jeofizik etütlerinin devam ettiğini belirten Zahir, 2021 yılı içerisinde 3 tanesi Çimento Fabrikası arazisinde, 4 tanesi de Tarhan’da olmak suretiyle toplamda 7 adet içme suyu kuyusunu faaliyete geçirdiklerini söyledi. 

 

Başkan Yardımcısı Zahir, “2021-2022-2023 yıllarında içme suyu projelerimize toplam 400 milyon TL yatırım yapmayı amaçlıyoruz. Bunun içerisinde Koçhisar İshale Hattı yapımı, hat üzerine HES yapımı, yeni su kaynakları arayışı, içme suyu şebekeleri, yeni su arıtma tesisi ve atık su arıtma tesisi yapım işleri var. Biz suya değer veriyoruz ve şehrimizin içme suyu kaynaklarına yatırım yapıyoruz” dedi ve suyu tasarruflu kullanmaları, israf etmemeleri konusunda herkesi dikkatli davranmaya davet etti. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: