Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

ELEŞTİRİ, TALEP VE VALİ BEY…

Bu şehirden nice sessiz sedasız valiler gelip geçti. Konağı ile makamı arasında otomobiliyle bayrağını dalgalandıran nice valileri hatırlayanız var mı? Neden Tokat Valisi deyince aklımıza mıh gibi duran merhum vali Recep Yazıcıoğlu geliyor? Çünkü bu il’e kalıcı eserler kazandırdı, çok çalıştı, halk ile bütünleşti. O dönemin yakın şahitlerindenim.

Erbaa TSO Başkanı Gökalp Coşkun, OSB merkezli bir takım eleştiri ve serzenişte bulunmuş. Kendi ifadesiyle gecenin bir yarısında, dayanamamış ve yazmış. Erbaa TSO Başkanı Gökalp Çoşkun başarılı bir STK başkanı. Bulunduğu şehrin derdini kendine dert edinmiş bir kanaat önderi.

Bütün bunlara rağmen, eleştirilerini yaparken hakkaniyete de özen göstermesi beklenirdi. Mevzuyu, bütüncül ele almalıydı. Erbaa, gözbebeğimiz bir ilçemizdir. Ancak, burada Tokat ile Erbaa’yı yarıştırmak ya da çekiştirmek yerine, birlikte güç olmayı hedeflemeliyiz. Erbaa, Tokat’ın batı yakasındaki ve batıya açılan kapımızdır. Gelişmeye en elverişli bir ilçemizdir. Zaman zaman, il olması gündeme gelmektedir. Olur olmaz, bunun kararını siyasi erk verir.

Erbaa TSO Başkanı Gökalp Çoşkun, “Tokat merkez Turhal Zile ve Niksar OSB lere 2 milyona yakin destek veriyor Erbaa ya gelince vermiyor. Niye acaba ??..Bu 5 OSB ninde mutesebbis heyet baskani Sayin Valimiz Dr Ozan Balci.4 OSB’ye hibe proje var Erbaa ya yok. Cezalandiriliyormuyuz acaba. Erbaa yeteri kadar yatirim aldi yetermi diyorlar yada bizi Tokat in ilcesimi saymiyorlar.4 yil emek verdigimiz Tarıma dayali ihtisas sera OSB projemizi bir gecede elimizden alip Tokat il ozel idareye veren Vali bey Erbaa ile gorusmeden hazir projeyi hic bir hukuki alt yapi olmadan parselleyip kiraya vermek istiyor.Yani kacak OSB kurmaya calisiyorlar” diyor.

Değerli başkanın bir gece yarısı sosyal mecrada yazdığı çala kalem bu ifadeler, öznede haklı bile olsa, Vali Dr. Ozan Balcı merkezli iddialar da haksızdır. Elbette sayın valimiz lüzum görürse bir açıklama yapar. Herkeste biliyor ki, Vali Balcı 2018 Kasım ayında atanmasıyla birlikte, ilimizde yüzlerce projeyi hayata geçirmiştir. Eğer ortada bir yanlışlık, kusur ya da hata varsa, bunun yolu sosyal mecrada ergen paylaşımı gibi paylaşım yapmak değildir. Muhatap aldığın insan bu ilin valisidir ve eleştiri sahibi de Erbaa TSO başkanıdır. Yani, usul ve adab yönünden, bir tez dosyası yapılır, konu yüzyüze anlatılmalıydı.

Hele hele Tokat ile Erbaa arasında bir nifak ve çekilme parantezi hiç açılmamalıydı. Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın bir şabsıdır. Bunun nesini anlamıyoruz? Uzun yıllar ve bekleyişin ardından ilimize çalışkan, üreten, hayat standardını yükseltecek projeleri bir bir hayata geçiren bir valiye sahip çıkmak yerine, sosyal mecrada konu yapılması doğru değildir. Üstelik, herkese kapısını ve gönlünü sonuna kadar açmış bir valiye kullanılan bu ifadeler haksızlıktır. Lütfen kendinize gelin…

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: