Gündem

ŞEHİR DEFTERİ, YUNUS EMRE ÖZEL SAYISIYLA ÇIKTI

Çorum Belediyesi tarafından Çorum’un kültür, sanat ve edebiyat hafızasına not düşen bir eser niteliğinde olan Şehir Defteri Dergisinin 5. Sayısı Yunus Emre ve Türkçe yılına özel Yunus Emre ekiyle birlikte çıktı. 

 

Yazınsal ve görsel eserlerle Çorumlu yazar, düşünür ve görsel içerik sanatçılarının kendilerini ifade etme ortamı buldukları Şehir Defteri Dergisinin yeni sayısı çıktı. 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı ilan edilmesi sebebiyle Şehir Defterinin 5. Sayısına Yunus Emre Özel Sayısının eşlik etti söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Yunus Emre, Anadolu İrfan Kültürünün öncülerindendir.  Anadolu topraklardan haykırdığı duru Türkçesini dünyaya duyuran tasavvufumuzun önemli şairlerinden biridir. Bu sayıda Yunus Emre’nin eserleri, hayatı ve Yunus Emre değerlendirmelerinin konu alındığı özel bir eke yer verdik. Şehir defterinin daha önceki sayılarında olduğu gibi bu sayıda da hemşehrilerimizin yazınsal ve görsel eserleriyle zenginleşen önemli bir eser ortaya çıktı. İnanıyorum ki bu dergimiz bundan 10 yıllar belki 100 yıllar sonra bugünün anlaşılması için ihtiyaç duyulan önemli bir eser niteliğinde olacak” dedi.

 

Bu yıl Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı olması hasebiyle ‘Yunus Emre Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması’ düzenleyecekleri müjdesini de veren Belediye Başkanı Aşgın, memleketin dört bir yanından ve Çorum’dan Şehir Defteri Dergisine ve Yunus Emre Özel Sayısına eser göndererek katkı sunan herkese teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: