Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

CANLI YAYIN PROGRAMI ÜZERİNE…

Dün saat 22’de başlayıp 01 kadar süren bir canlı yayının katılımcı konuğuydum. Gazeteci yazar Kemal Vanlı’nın aylardır büyük emek verdiği Webtv’sinde katıldığım programda diğer katılımcılarla birlikte önemli konuları ele aldık.

Elbette teknik alt yapı sorunlarına bağlı bazı aksaklıklar oldu. Bu teknik sorunlar çözülebilir. Ancak, önemsediğim başka aksaklıklar vardı ki, bunu hala anlayabilmiş değilim. Mesela bir-,iki gün öncesi program daveti yapılan 2 STK başkanımızın programa son dakika golü gibi katılmama kararını hala anlamakta güçlük çekiyorum. Çünkü programın ana teması, tam kapanma ve bu süreçte esnafımız ile işletme sahiplerinin durumu ele alınacaktı.

TSO başkanı Dr. Ali Çelik ile TESOB başkanı Fehmi Çankaya, söz konusu temanın birinci derece muhatapları ve temsil ettikleri kesimin derdini en iyi şekilde anlatacak insanlarıdır. Programda da söyledim, her iki STK başkanın programa katılmaktan vazgeçme kararı, moderatör Kemal Vanlı’nın dediği gibi, salt muhalefet partilerin il başkanlarıysa, bu daha da vahim bir durumdur.

Kemal Vanlı, gerek AK İl başkanı Cüneyt Aldemir’i gerekse MHP il başkanı Mustafa İpek’i davet ettiğini, ancak partilerinin prensip kararı nedeniyle bu tür programa katılamayacaklarını ifade etmişler. Bunu anlıyorum, salt Cüneyt Başkana özgü bir durum değil. Nerdeyse AK Parti kurulduğundan bu yana yerel temsilcilerin bu tür programlara katılmama gibi bir geleneği var. MHP il başkanı Mustafa İpek’te parti merkezinin bir disiplin kararı uyarınca katılamadığını öğreniyoruz.

Bunlar makul gerekçeler. Ancak iki STK başkanımızın programa katılmaktan neden vazgeçtiklerini anlayamıyorum. Çünkü, canlı yayın platformu tamda bazı açıklamalar bekleyen üyelere geniş kapsamlı mesaj verecekleri bir alandı. Yanlış varsa onu söyleyecekleri, önerileri ve eleştirilerini dile getirecekleri bir fırsattı.

Öte yandan, programa katılan CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, İYI Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol ve Deva Partisi Tokat İl Başkanı Burak Küçükyazıcının performanslarını çok beğendim. Her partilerinin genel tezlerine hakimdiler, hem de yerel sorunlara ilişkin önemli tespitleri vardı. Tabii, bütün partilerin genel merkezindeki kavgaya çeşni tavrına rağmen, il başkanlarımız her zaman olduğu gibi nezaket ve medeni tutumlarını sürdürdüler.

Benim durumuma gelince… Programı izleyenler bilir, programın moderatörü gazeteci yazar Kemal Vanlı, bir ara programın coşkusuna kapılarak, beni AK Parti il başkanı sanmaya başladı. Bu deplasman programda, kendimi Fox tv’de ve Fatih Portakal’ın programına katılmış AK Partili olarak hissettim. Tuhaf bir şekilde, program katılımcısı il başkanlarımız da tıpkı Kemal Vanlı gibi beni bir AK Parti yöneticisi gibi yüklendiler. Hamdolsun, yandaş medyanın programında muhalefet parti başkanlarının salvolarına karşı fazla örselenmeden çıktım.

Şaka bir yana, Kemal Vanlı güzel bir iş çıkardı. Değerli il başkanlarımızında hem partilerinin tezlerine, hem de memleket meselelerine ne kadar hakim olduklarını görerek mutlu oldum. Tebrik ve teşekkür ediyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: