Gündem

BEDESTENDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, seçim dönemi taahhütlerini bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Aşgın’ın önemli projeleri arasında yer alan Bedesten ve yer altı otoparkında çalışmalar başladı. Başkan Aşgın inşaat sahasını ziyaret ederek “Çorum’a bırakacağımız en önemli eserlerden biri de Bedesten olacak.” dedi.

 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim dönemi taahhütleri arasında yer alan Bedesten ve yer altı otoparkı projesinde ilk kazma vuruldu. Çorum’un silüetine önemli katkılar sağlayacak olan Bedesten ve yer altı otoparkı projesinin inşaat çalışmaları başladı. İnayetullah Camii yanında 4 bin 300 m2 arsaya inşa edilecek proje 2020 Ağustos ayı içerisinde tamamlanacak. 

 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Turhan Candan ve Zübeyir Tuncel ile Bedesten inşaatında incelemelerde bulunarak müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldı. Tarihi Bedesten projesinin seçim dönemi verdikleri sözlerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Aşgın, “Biz şehrimizi ilmek ilmek tarihle ve kültürle dokumak istiyoruz. Yaptığımız birçok faaliyet bunun bir göstergesidir. Bu anlamda bırakacağımız en önemli eserlerden biri de burada inşa ettiğimiz Bedesten olacak” dedi.

 

Tarihçilerden aldıkları bilgilere göre, 1500’lü yıllarda Çorum’da tarihi bir Bedesten olduğunu söyleyen Başkan Aşgın, o yapının yıkılarak günümüze ulaşmamış olması nedeniyle, tarihi Bedesten’i tekrar diriltme düşüncesiyle seçim dönemi projeleri arasında bedesten projesine de yer verdiklerini açıkladı.

 

Proje hakkında bilgi veren Başka Aşgın,  “Bedesten 25 farklı birimden oluşacak. İçerisinde yöresel yemek lokantaları, el işi ürünler, hediyelik eşyalar gibi şehrin kültürüne katkı sağlayacak yerler olacak. Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nin hemen yanındaki bu alanın alt katı ise 2 katlı ve 221 araç kapasiteli yer altı otoparkı olacak. Hayırlı olsun.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: