Gündem

“GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ “İLE BAYRAMDA 15 BİN ÇOCUK SEVİNDİRİYORUZ”

TÜGVA ( Türkiye Gençlik Vakfı) ve  UID (Uluslar arası Demokratlar Birliği) arasında kardeşlik köprüsü kuruldu

Avrupa’nın  33 Bölgesinden  Türkiye’de 33  Kardeş İl

Kısa zamanda yoğun ilgi gören bu projede  hedef 10 bin çocuk olup, çocuk sayısının 15 bin geçerek gerçekleşen projede  büyük buluşma gerçekleştirildi.
İki Genel Başkanın kaleme aldıkları ortak bayram tebrik metninde “Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle tebrik ederiz. Bayramın sizlere, ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Rabbimizden niyaz ederiz.Bu vesileyle Avrupa’daki vatandaşlarımızla Türkiye arasında kurulu olan kardeşlik bağının daha da güçlenerek devam etmesini temenni ederiz.” ifadeleri yer alıyor.

1000 KİŞİLİK DİJİTAL BAYRAMLAŞMA YAPILDI

Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü (Cumartesi) Avrupa ve Türkiye arasında dijital bayramlaşma programı gerçekleştirildi.Dijital bayramlaşma programına iki Genel Başkanın yanı sıra Avrupa’nın ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden çocukların aileleriyle birlikte katılım sağladığı bildirildi.
konferansa  katılan değerli misafirlerden
Avrupa’dan Türkiye’ye Gönül Köprüsüne katılan
TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz Sayın Necmettin Bilal Erdoğan, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, aynı zamanda Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sn. Mustafa Şen, TÜGVA Genel Başkanı Sn.Enes Eminoğlu UID Genel Başkanı Sn. Köksal Kuş,TÜGVA Genel Başkan yardımcısı Sn.İbrahim Beşinci, UID Genel Başkan yardımcısı ve HIB baskanı Ahmet Günaydın ,proje koordinatörü MKYK Halkla İlişkıler Başkan yardımcısı Adem Taflan ve tüm bölge ve İl başkalarına teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz…

UID ve TÜGVA’nın Yardım
Kampanyasına Çorum Milletvekili Kavuncu’dan Teşekkür

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Uluslararası projede UID Nantes bölgesi olarak Çorum’u kardeş şehir seçen UID yönetimine teşekkür etti.

UID Uluslararsı Demokratlar Birliği Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ebru Elmaskeser, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Başkanı Ali Koç, TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’da 500 gencin bayram sevincine ortak olmalarına vesile olan, Avrupa’dan Türkiye’ye Gönül Köprüsü projesi hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulunduklarını söyledi.
UID Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ebru Elmaskeser, Almanya’dan kardeş şehir Çorum için katıldığı programda detaylı bilgiler verdi.

UID Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ebru Elmaskeser ise, ULUSLARARASI bir organizasyon ile çok kısa sürede organize olup hayra vesile olmanın mutluluğunu bayram sevincini yaşıyoruz.
Bize hayır kapılarını açmaya vesile olan destekleri ve her türlü seferberlikleri için TÜGVA ve UID Başkanlarımız nezdinde tüm birimlerine özellikle teşekkür ediyorum.
33 Bölge ve  33 ilimiz ile gönül köprüleri kurarak 15 bin çocuğumuza bayram sevinci olmayı Rabbim bizleri vesile etti.
Nantes bölgesi ve Belçika KK Fikriye Ayrancı Keper de ile birlikte yaptığımız teklifle ettiğim bu bayram kampanyasına Çorum’a destek konusunda memleketimiz için bizde varız diyerek desteklerini esirgemediler. Bu projeye katkılar sunan ve destek olanlara özelikle teşekkür ediyorum. Beni yanlız bırakmayıp destek oldular. Bizlerde Çorum’un Avrupalı kardeşleriyle bayramlaşma vesilesiyle gönül köprüler oluşturmasına vesile olmaktan mutluluk duydum. Emeği geçen ,çorbada tuzu olan herkese ve sahaya günlerce emek veren TÜGVA  gençlerine ,yönetimine teşekkür ediyorum.
Hedefimiz 81 İlimiz ile ortak programlara yer vermek.Bulunulan ülkenin dernekler kanununa göre faaliyet gösteren UID, yurtdışında yaşayan Türklerin ve kardeş toplulukların siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayarak, bulundukları ülkelerdeki etkinliklerini arttırmayı hedeflemektedir.

Vizyonumuz
Vizyonumuz, farklı uluslara, kültürlere veya dinlere mensup insanların, toplumsal yaşamın her alanına katılım sağlayan ve toplumu şekillendiren, eşit haklara sahip bireyler olmasıdır.
Bundan dolayı UID, temsil ettiği gurubun ihtiyaçlarını ve haklarını gözeten bir sivil toplum kuruluşu olmayı, önyargıları gidermeyi ve toplumun huzuru için dünya çapında farklı kurumlarla iş birliği içinde olmayı kendine görev edinmiş
Çünkü öyle bir ekiple gönül gönüle koşturuyoruz ki bu sadece başlangıcımız BESMELEMIZ ilk FATIHAMIZ olacak.
Z kusagi değil, ZAFER KUŞAĞI ile daha büyük başarılara imza atacaz inşallah.
10 bin, çocuğumuzun bayram sevincine ortak olalım, renk katalım istedik, gördük ki 15 bin olmuşuz.
Bir sonraki proje de 100 bin olması temennisiyle katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
UID Genelmerkez MKYK üyesi proje koordinatörü Adem Taflan
“Avrupa’nın en güçlü STK’larından biri olan UID teşkilatımız Avrupada 26 ülke 36 Bölge ve 376 şubeyle hizmet vermektedir.
Şu an itibari ile TÜGVA İLE KARDEŞLİK projemiz kapsamında 33 Bölgemizi 33 İlimizle kardeş yaptık.
Bu kardeşliğimizi önümüzdeki zaman diliminde 81 ilimize yaymak istiyoruz.
İlerleyen süreçte TÜGVA ve UID teşkilatları olarak daha güzel projelerde buluşacağız.
Bu vesilesiyle bizlere bu gönül projesinde köprü vazifesi gören TÜGVA’ya şükranlarımızı iletiyorum.”dedi.
TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı ise İlimizde çok anlamlı ve çok değerli bir çalışmaya imza attık.
Kardeşlerimizin adreslerine bire bir giderek, onların bayramları tebrık edip, birebir ilgilenmeye çalıştık aynı zamanda çok duygusal anlar yaşadık dedi.
TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı Bu projemızın ilimizde gerçekleşmesine vesile olan ve 4 gün boyunca çok heyacanlı ve istekli bir şekilde sahada olan tüm teşkilat mensub kardeşlerime teşekkür ediyorum dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: