Gündem

“KIZILIRMAK AKIYOR, ÇİFTÇİ BAKIYOR”

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ise hububata yüzde 36 oranında zam yapılırken, mazot, gübre, ilaç, tohum gibi girdilerin son bir yılda yüzde 100 oranında arttığını, bu durumun çiftçiyi zarara sürüklediğini, tarımsal üretimde kullanılan elektriğin de çiftçiye çok pahalı satıldığını anlatarak, “çiftçi desteklenmelidir. Tarımsal üretimin önü açılmalı, sulu tarıma önem verilmelidir” ifadesini kullandı.

Tahtasız, “1 yıl önce yarım kalan sulama projelerini gündeme getirdiğimizde AK Parti Milletvekili, 94 milyon TL para geldiğini söyledi. Ancak bugüne kadar hiçbir sulama projesinde, gölette harcanan bir para yok. Eğer tarımsal sulama yatırımları zamanında gerçekleşseydi bugün bu ovalar kurumayacaktı. 20 yıldır çiftçiye önem verilmedi. Çorum’un 9 ilçesinden Kızılırmak geçiyor. Kızılırmak akıyor, çiftçi bakıyor. Lütfen çiftçiye, tarımsal üretime önem verelim, arazilerimizi suyla buluşturalım” diye konuştu.

Çiftçinin her yönüyle desteklenmesini, Çorum’un afet bölgesi ilan edilmesini, kredilerin ve tüm borçların faizsiz ertelenmesini talep eden Tahtasız, yaşanan sorunları Genel Merkez’e ve ilgili kurumlara ileteceklerini, çiftçi sorunlarının çözümü için gereken girişimleri yapacaklarını kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: