Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

BİR KİTAP BİR UMUT

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın bir projesi daha Türkiye genelinde kampanyaya dönüştü. “Hızır Kaymakam” adıyla maruf vali Balcı, Tokat’a vali olarak atanmasıyla birlikte ilk projesi “Kitap Tokat” olmuştu.

Tokat’ta kitabı sevdirme ve çocuklarımızın gönül ve zihin dünyasını zenginleştirme adına sürdürülebilir proje olarak Tokat Kitap, bugün geldiği nokta itibariyle, Türkiye’nin projesi ve esin kaynağı oldu.

Cezaevi infaz kurumu kütüphanelerine gönderilmek üzere kitap bağışı kampanyası başlatıldı. “Bir Kitap Bir Umut” adlı kampanya kapsamında adliyelerde stantlar oluşturuldu.
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, ceza infaz kurumlarındaki kütüphaneler için kampanya başlattı. Kampanya daha ilk gününde yoğun ilgi gördü.

81 ilde hayata geçirilen “Bir Kitap Bir Umut” adlı kampanyanın açılışını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ankara’da yaptı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, “Adliyemizde oluşturulan kitap bağış merkezimize bağışlarını yapacak kitap dostlarına bir kitapla bir umuda vesile olacakları için şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha önce Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun “Kitap Günleri” adı altında kitap fuarını başlatmıştı. Koronavirus pandemi dolayısıyla Kitap Günleri fuarına ara verildi. Çok ünlü yazarların ağırlandığı bu fuarda, okuyucu yazar buluşmasında söyleşilerle Tokat’ta farklı bir atmosferin yaşanması sağlanmıştı.

Gerek Vali Dr. Ozan Balcının gerekse Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun hem öngörüleri, hem de toplumsal kültür dünyamıza ilham veren kitap özneli çabaları her türlü takdir ve övgüyü hakediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: