Gündem

Başkan Aşgın’dan tarihi meydan için önemli adım

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Halk Bankası ve Ziraat Bankası Genel Müdürleri ile İstanbul’da görüşecek. Yapılacak görüşmelerle Çorum’un yıllardan beri özlemi olan Saat Kulesi Tarihi Meydan Projesinde önemli bir adım daha atılmış olacak.

 

Şubat ayında Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ile Halk Bankası Çarşı Şubesi’nin Çorum Belediyesi’ne devri konusunda çalışma başlattıklarını, Genel Müdür Osman Arslan’ın onayından sonra bu süreci tamamlayacaklarını ifade eden Başkan Aşgın, “Sayın Genel Müdürümüzün olumlu yaklaşımları neticesinde süreç hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah bu ziyaretimizde Çarşı Şubesinin Belediyemize devri konusunu netleştirecek, binayı devralacak ve sonrasında da yıkım işlemlerini hemen gerçekleştireceğiz.” dedi. 

 

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ile de bir görüşme gerçekleştireceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ulucami’nin güneyinde yer alan Ziraat Bankası merkez şubesinin de Çorum Belediyesi’ne devri konusunda taleplerini ileteceklerini vurguladı. Başkan Aşgın, “Ziraat Bankası Genel Müdürümüz Sayın Alpaslan Çakar’a taleplerimizi ileterek devir sürecini başlatacağız. Girişimlerimizin netice vermesi durumunda da Ziraat Bankası’nın yıkım işlemlerini hızlı bir şeklide başlatacağız. Çorum’un tarihine ve kültürüne önemli katkılar sağlayacak olan meydan projemizi hayata geçireceğiz.” dedi.

 

Yaptıkları çalışmanın Çorum için tarihi değere haiz olduğunu kaydeden Aşgın, “Yapacağımız çalışmayla birlikte Ulucami ve Saat Kulesi arasında tarihi bir meydan oluşturacağız. Ulucami civarındaki bazı yapılarla ilgili kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık. Bazı binalarla ilgili de yasal süreç devam ediyor. Bilindiği gibi Belediye Meclisimizden bu bölgedeki yapıların kamulaştırılması ve yıkımı ile ilgili yetkimizi aldık. İnşallah Çorum’umuza yeni bir silüet kazandıracağız.” dedi.

The post Başkan Aşgın’dan tarihi meydan için önemli adım first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: