Gündem

“Tasarruf Genelgesinin Tekrar Gözden Geçirilmesi Gerek”

Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (HGYD) Başkanı Birkan Demirci, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesini eleştirdi.

Genelgeye göre kamu kurumlarının gazete almamaları ve zorunlu hallerin dışında basına ilan vermemeleri şeklindeki düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini isteyen HGYD Başkanı Birkan Demirci, pandemi, ekonomik kriz ve dijitalleşme nedeniyle zaten büyük sıkıntılar içerisinde olan yerel basının bu karardan olumsuz olarak etkileneceğini kaydetti.
Demirci, yaptığı yazılı basın açıklamasında:
“Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesini genel hatlarıyla olumlu karşılamamıza rağmen tasarruf tedbirleri arasında yer verilen kamu kurumlarının gazete almamaları ve zorunlu hallerin dışında basına ilan vermemeleri şeklindeki düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini gerekli ve zorunlu olarak görmekteyiz.
Pandemi, ekonomik kriz ve dijitalleşme ile zaten büyük sıkıntılar içerisinde olan yerel basının bu karardan olumsuz olarak etkileneceği gerçeğine dikkat çekmek isterim.
Ülkemizde yerel basının özellikle abonelik ve kurumların özel ilanlarıyla ayakta durmaya çalıştığı bir süreçte bu karar yerel medyaya büyük darbe vuracaktır.
Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan bağımsız ve tarafsız medyanın tasarruf tedbirleri çerçevesinde yaşam alanının daraltılması, halkın haber alma özgürlüğüne de engel teşkil etmektedir.
Pandemi süreciyle daralan gazete satış noktalarının kamuda tasarruf tedbirleri genelgesiyle daha çok daraltılması, genelge çerçevesinde varılmak istenen hedefe de hizmet etmekten uzaktır kanaatindeyiz.
Bu itibarla kamuda tasarruf genelgesinin yeniden değerlendirilerek, özellikle yerel basını olumsuz etkileyecek uygulamalara son verilmesi gerekmektedir.” dedi.

 

The post “Tasarruf Genelgesinin Tekrar Gözden Geçirilmesi Gerek” first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: