Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

Sarıgül, siyasete ne katar?

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, yarın Tokat’a geliyor. Uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Sarıgül, aslında bu görevi sırasında ilginç uygulamalarıyla ülke gündemine gelmişti.

1999-2014 yıllarında Şişli Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Sarıgül, yönettiği ilçenin demografik yapısına uygun politikalar üretti. Aslında Şişli, İstanbul’un en zor semtlerinden birisidir. Bir tarafta varsıl ailelerin yaşadığı Nişantaşı, hatta 4. Levent ve Etiler, diğer tarafta Kuştepe, Gültepe ve Çeliktepe gibi yoksul/varoşun kümelendiği semtleri içinde barındıran bir ilçeyi yönetmek her baba yiğidin harcı değildir. Bir tarafta kilise ve havra, öte yanda caminin içiçe geçtiği Şişli’de denge kurmak ve siyasetin en mahir ilmi siyasetini yapabilmek, tam da Mustafa Sarıgül’ü tarif etmektir. Feriköy, Bomanti gibi semtlerinde hristiyan ağırlıklı nüfus ile Anadolu köylerinin akınına uğrayan o zamanki Mecidiyeköyün gecekondu bölgesindeki Müslüman nüfusun dini hassasiyetlerini bilerek hizmet üretmekte Mustafa Sarıgül’ün politik dehasını gösterir.

Evet, Mustafa Sarıgül’ün CHP’de denemesi oldu. Konjonktürel olarak dönemin en güçlü liderlerlerinden CHP genel başkanı Deniz Baykal’ın karşısına rakip olmakta, bir cesaret işiydi. Mesela, yönettiği ilçede yaşayan insanlara on numara beşyıldız cenaze hizmetini Anadolu’daki köylerine götüren yine Mustafa Sarıgül’dür. Bu bakımdan da, belediyecilik anlayışı değişmiş, 7’den 77 hizmet anlayışına çığır açmıştır. Şişli, bünyesinde zor toplulukları barındırır. Bir yanda, Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı Mecidiyeköy’dedir, dolayısıyla sporun merkezidir. Bir yanda Bomanti gibi üretim ve imalathanelerin merkezi konumundadır. Bir yanda da Nişantaşı gibi sosyetenin merkezini içinde barındırır. Şişli Etfal Hastanesi’ni dönemin en yetkin Hastanesidir.

Türkiye Değişim Partisinin Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, deneyimli bir siyasetçidir. Hem yerel yönetimleri bilir, hem de ülke siyasetine dair sözü olan bir siyasetçidir. Eğer bir eleştiride bulunuyorsa, bunun çözüm önerisini de mutlaka söyler. Son zamanlardaki açıklamalarına bir bakın. ABD başkanı Biden’in muhalefete destek vererek AK Parti iktidarını yıkacağını söylemesine tek tepki Mustafa Sarıgül’den gelmiştir.

İktidarı eleştirebilirsiniz, buna hiçbir itirazım yok. Ancak Türkiye müstemleke bir ülke değildir ve vahşi emperyalizmin temsilcisi ABD Başkanı Biden’den medet ummak, en hafif ifadeyle modern mandacılıktır. Bu konuda güçlü itiraz TDP genel başkanı Mustafa Sarıgül’den gelmiştir. Bu bile, Sarıgül’ün yerli ve milli duruşunun olduğunu gösterir.

Özetle, sayın genel başkan Mustafa Sarıgül’e Tokatımıza hoşgeldiniz diyor, kendisine ve tanıdığım ekibine başarılar diliyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: