Gündem

KERBELA’NIN YANGININI DONDURMA VE LİMONATA İKRAMI SÖNDÜRÜR MÜ?

Çorum Belediyesi, Muharrem ayının birinci gününde oruç saatinde camilerde ve bazı merkezlerde dondurma ve limonata ikramında bulundu.
Muharrem ayı ve Hicri Yılbaşı’nın 1443’üncü yıldönümü başladı.
İslam Alemi, 12 gün boyunca matem orucu tutacak.
Muharrem ayında oruç tutanlar; Hz. İmam Hüseyin, Kerbela’da 12 gün susuz kaldığı ve şehit olduğu için, 12 gün boyunca yas tutmak amacıyla; su içmek, etli yemeklerden ve hayvansal gıdalardan uzak durmak, eğlence ve müzikli ortamlara girmemek, cinsel münasebetten uzak kalmak gibi bazı durumlardan kendisini soyutlar. İnanç sahipleri, Ramazan ayında oruç tutanlara saygılı olduğu gibi Muharrem ayında da oruç tutanlara saygı gösterilmesini bekler.
Geçtiğimiz yıllarda oruç süresi bitmeden aşure dağıtan, Ramazan ayında su ve çay ikramını durdurup Muharrem ayında hiçbir şey olmamış gibi ikramlara devam eden Çorum Belediyesi, şimdi de Muharrem ayının başlaması nedeniyle dondurma ve limonata dağıttı.

VATANDAŞLAR, BELEDİYE YÖNETİMİNİ İNANÇLARA SAYGILI OLMAYA DAVET ETTİ.
Hicri Yılbaşı nedeniyle Çorum halkına belediye tarafından dondurma ikram edildi.
Çorum Belediyesi’nin yayın organı olan Çorum web tv’de yer alan “dondurma ve limonata ikramı” haberinde aynen şu ifadeler yer alıyor:
“Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın talimatıyla Hicri 1443’üncü yıla kavuşulması sebebiyle bu sıcak günlerde vatandaşların içini ferahlatacak küçük bir sürpriz hazırlandı. Başkan Aşgın’ın selamını ve Hicri 1443’üncü yıl kutlama mesajını vatandaşlara ileten ekipler, Ulu Cami avlusu, Çorum Belediyesi Engelli Eğitim, Kadın Kültür ve Gençlik Merkezleri ile Diyanet Gençlik Merkezi’nde dondurma dağıtımı gerçekleştirdi. Çorum Belediyesi Mobil İkram Aracı da Ulu Cami avlusunda vatandaşlara soğuk içecek ikramında bulundu.”

Belediye’nin böyle bir ikramı Muharrem ayının birinci gününde yapması ve Hicri Yılbaşına bağlaması yadırgandı.
Belediye yönetimini inançlara saygılı olmaya davet eden vatandaşlar, “Kerbala’nın yangını, İmam Hüseyin’in yaşadığı acı, dondurmayla, limonatayla sönmez” dediler.

Kaynak: Haberci19

The post KERBELA’NIN YANGININI DONDURMA VE LİMONATA İKRAMI SÖNDÜRÜR MÜ? first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: