Gündem

Veli Paşa Hanında inceleme gezisi

Çorum Belediyesinin Çorum’un tarihi ve kültürünü tekrardan canlandırma çalışmalarının en önemli ayağı olan Veli Paşa Hanı restorasyonunda sona gelindi. Başkan Aşgın, Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk ve Hasan Tuluk’la birlikte handa incelemede bulundu.

 

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum adına önemli eserler ortaya koyan Hasan Tuluk, Çorum’un tarihi ve kültürü konusunda çok önemli araştırmalara ve makalelere imza atan Hasan Tuluk hocanın oğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk’la birlikte Veli Paşa Hanında incelemelerde bulundu. Hanın yapılış amacı ve bugünkü koşullarda hangi işlevleri üstleneceği noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. Hanın yapılış amacına uygun olarak bugünün şartlarında kullanılmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Aşgın, “Şehrimizin en önemli kültürel varlıklarından biri olan Veli Paşa Hanımız yapıldığı tarihte adından da anlaşılacağı gibi han yani otel olarak kullanılmış. Bugünkü şartlarda hanın odalarının büyüklüğü bir otel olarak kullanılmasını imkansız kılıyor. Hanı şehrimizin kültür hayatına yön verecek şekilde işlevselleştirmek istiyoruz.” dedi.

 

“Çorum’da Sıradışı Bir Han Yapısı Üzerine Gözlemler: Velipaşa Hanı-Anadolu Oteli” adlı makaleyi kaleme alan Hasan Tuluk hocanın oğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ömer İskender Tuluk, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile birlikte yaptığı Veli Paşa Hanı incelemesinde hanın misyonunun değişmesinin şehrin turizmi açısından daha uygun olacağını ifade etti.

 

The post Veli Paşa Hanında inceleme gezisi first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: