Gündem

ŞOK İDDİALAR!

Geçtiğimiz günlerde Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile ilgili fetö iddialarıyla gündeme gelen CHP Çorum Meclis Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, sosyal medya hesabından yeni açıklamalarda bulundu. Yılmaz açıklamasında;

“Bakanlık onayı ile açılan sendikalara üye olanlar , devlet onayı ile açılan Bank Asya’ya para yatıranlar, sohbetlere katılanlar ihraç olurken, tutuklanırken fetö derneklerine faturalar kesen, fetö sohbetlerine fetönün gezilerine katıldığını ifadelerinde kabul eden birileri hiçbir soruşturma geçirmeden nasıl belediye başkanı yada belediyede yönetici olabiliyor? Basın bürosuna soruyoruz.

– Tüm bunlara göz yumulmasına sebep olacak önemli referans kim? Bu kişi tanınmış bir din adamı mı? Birisinin fetöcü olup olmadığına mahkemeler değilde işi din adamı olmaktan başka birşey olmayan bir vakfında yönetim kurulunda olan birilerinin referanslarımı karar veriyor?
– Yayınladığımız belgeler belediye başkanı Halil İbrahim Aşgına ait firmanın mıdır?
– Anaköyder ve Tütev davasında sayın belediye başkanı kendi ifadelerinde herşeyi kabul etmesine rağmen nasıl dosya dışında kalmıştır?
– Tütev davasında da adı geçmektemidir?
– Bu dosyada adı geçen kişilerden kaç kişi tutuklanmıştır?
– Belediye Başkanı Fetö ile yurtdışı gezilerine katışmışmıdır?
– Gezi fotoğraflarında sayın belediye başkanının yanında yer alan kişilerden tutklanan varmıdır?
– Sayın başkanın köyle ilgili bir projeye mesleki olarak nasıl bir katkısı olmuştur?

ANAKÖY-DER DERNEĞİ:
KURULUŞ-AMACI-FAALİYETİ:
12 Şubat 2008 tarihinde Yavruturna Mahallesi Gazipaşa Sokak No:66 Çorum sayılı yerde kurulmuştur. Derneğin amacı ve faaliyet alanı Çorum merkezde yaşayan köylerin demokratik sistemli ve planlı düzen içinde kalkınıp tarım ve hayvancılık ticari sosyo ekonomik eğitim ve kültür düzeyinin gelişmesinin çevre sağlık bilincinin geliştirilmesi ve bu alanda çalışmaların yapılmasını gelenek ve göreneklerin yaşatılmasını köy hayatının daha verimli daha müreffeh olması köy kültürünün tanıtımı geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayarak daha ileri bir düzeye ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Bu dernek fetö soruşturmaları kapsamında kapatılmıştır.

Biz bu paylaşımlarımızla siyaset yapmıyoruz. Sadece belediye meclisinde teröre destek veren kim varsa ortaya çıkması için gayret ediyoruz. Teröre destek vermiş hiç kimse milletten aldığı maaşla koltukta oturup bizlere iftira atamaz.” dedi.

The post ŞOK İDDİALAR! first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: