Gündem

TÜGVA KARABAĞ SAVAŞI VE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI

Tügva Çorum İl Temsilciliği Karabağ Savaşı ve Zaferinin Yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Hürriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.

Tügva Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı basın açıklamasından önce ”Azerbaycan Karabağ zaferinin yıl dönümü hasebiyle bugün burada Tügva Çorum Üniversite teşkilatımızla beraber bir araya geldik.” dedi.

Basın açıklamasını Tügva Çorum Üniversite Koordinatörü Ali Necefzade yaptı.

BASIN AÇIKLAMASI


Tarih: 28.09.2021
Konu: Karabağ Savaşı ve Zaferi’nin Yıldönümü

 

Değerli basın mensupları ve kıymetli kardeşlerimiz!

 

Malumunuz üzere, bir yıl evvel bugün başlamış ve 44 gün sürmüş olan İkinci Karabağ – Vatan Savaşı, Can Azerbaycan’ın büyük zaferi ile sonuçlanmıştır. 1988 yılından beri çözümsüz bir şekilde günümüze kadar gelen ve “donmuş çatışma” olarak nitelendirilmiştir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in liderliğinde kazanılan bu şanlı zafer, tarihe altın harflerle yazılırken, Türkiye olarak bir kez daha kardeşlerimizin yanındaydık.

 

Karabağ meselesi, Azerbaycan ordusunun başarılı operasyonuyla kısa bir süre içinde Azerbaycan lehine çözüme kavuşturulurken; Sayın Cumhurbaşkanımızın net duruşu unutulmamalıdır. Savaşın ilk günlerinden itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında yer aldığını ve kardeşlerimizin asla yalnız olmadığını söylemiştir. Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in “..savaş zamanı Türkiye tarafından siyasi ve manevi desteğin sergilenmesi bize ilave güç vermiş, bu destek sayesinde Azerbaycan zafere doğru daha emin adımlarla yürümüştür” açıklaması bu desteğin en net göstergesidir.

Türkiye ve Azerbaycan tarih boyunca en çetin dönemlerini, birbirine uzattığı kardeş eliyle geçirmiştir. Bundan 103 yıl önce, 1918 yılında Nuri Paşa’nın komutanlığı ile Türk Kafkas İslam Ordusu’nun uzun süren savaşlardan sonra Bakü’yü işgalden kurtarması, Azerbaycan için önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Azerbaycan halkının “Umumilli” lideri Haydar Aliyev’in söylediği gibi “Türk ordusunun Bakü’ye gelmesi, Ermeni çetelerinin saldırılarından kurtarması, her bir Azerbaycanlının kalbinde yaşıyor. Azerbaycan halkı bu ağır dönemde Türk halkının ona gösterdiği yardımı hiçbir zaman unutmayacaktır.”

Bu tarihi bağın devamı olarak, Azerbaycan ve Türkiye Cumhurbaşkanlarımızın birbirine “gardaş” diye seslenmesi, ay yıldızlı bayraklarımızın beraber dalgalanması; dostlarımız için gurur, düşmanlarımız için en net gözdağıdır.

Vatan Savaşı’nın zaferle sonuçlanması, bölgedeki güç dengelerinin değişmesine neden olurken, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki birlik ve beraberliğin yeni bir nişanesi olarak tarihe geçmiştir.

Bu birlik siyaset üstü bir birliktir!
Bu birlik manevi bir birliktir!
Bu birlik tarihe altın harflerle yazılmış bir kardeşliktir!

 

Türkiye’nin Gençlik Vakfı olarak bir kez daha diyoruz ki:

Can Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu siyasi-manevi destek ile gücümüze güç kattığımızın farkındayız. Biliyoruz ki tüm dünya; Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin sarsılmaz ve ebedi bir birliğe sahip olduğuna bir kez daha şahit oldu.

 

Kardeşlerimizin Karabağ’da elde ettiği şanlı zafer için kanını ve canını hiçe sayan şehitlerimizi, zaferin yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ve bir kez daha “İki devlet tek millet” olduğumuzu dile getiriyoruz.

 

The post TÜGVA KARABAĞ SAVAŞI VE ZAFERİ’NİN YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: