Gündem

Milli İrade Platformu’ndan, Başkan Aşgın’a ziyaret 

Çorum Milli İrade Platformu’nu oluşturan STK’lar Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Milli İrade Platformu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Çorum Milli İrade Platformu adına konuşma yapan Mustafa Lek, “Türkiye siyaseti, “Erdoğan’ı darbe ile değil, Türkiye’deki dostlarımıza vereceğimiz cesaretle seçimlerle yeneceğim…’’ sözleri ile yeni bir sürece girdi. Ve bu dostlar dayanışması sürecinin başlaması ile Türkiye siyasi tarihinde doğrunun bu kadar değersizleştirilip yalnızlaştırıldığı, yalan ve iftiranın bir o kadar rahat söylenip fitnenin açıkça yapıldığı bir ikinci dönem daha olmamıştır.

 

Tüm propagandası Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulu olan muhalefetin memleket sorunları ile ilgili ise elle tutulur önerilerde bulanmaması Ülkemizde Muhalefet sorunu gerçeğini bir kez daha ap açık şekilde göstermiştir. 

Salgın hastalık süreçlerinde ve şu anda dünyada bir ekonomik buhran yaşanırken, bu buhranın ülkemizdeki yansımalarından nemalanarak belaltı siyaset yapıp, hükümeti itibarsızlaştırma çalışmaları içerisinde bulunan dostlar cephesinin kirli ilişkileri de yaptıkları deve kuşu siyaseti ile bir bir ortaya dökülmektedir. 

PKK’nın siyasi uzantısı olan parti ile yan yana yürümekten çekinmeyen, iktidarlarında bu partiye bakanlık vereceklerini açıkça söyleyen, YPG’yi terör örgütü olarak değil de halkının kurtuluş mücadelesini yürüten bir legal örgüt olarak gören, vatana ihanetleri tescil edildikten sonra FETÖ terör örgütünün basın yayın organları, banka ve finans kurumları önünde özgürlük açıklaması yapanların bu gün de kimlerin ağzı ile konuştuğunu, kimlerle paralel bir şekilde çalıştığını açık bir şekilde aziz milletimiz görmektedir. 

 

2000’den önce iktidar partileri veya koalisyon ortakları kötü gidişatı unutturmak adına gündemi değiştirecek söylemlerde bulunurlardı. Bu güne baktığımızda ise dostlar cephesinin iyi gidişata atılan adımları engellemek veya kamuoyundaki takdirini etkisizleştirmek adına suni gündemler ve boş vaatlerle gerçeklerin üstünü örtme gayreti içerisinde olduğunu görüyoruz. 

 

FETÖ,PKK, DHKPC, MLKP,TİKKO gibi illegal ve terör ile iç içe olan gruplarla işbirliği içerisinde olduğu, bu gerekçe ile de kamudan ihracı yapılan KHK’lıları mağdur olarak göstermek, iktidarlarında KHK’lıları işlerine iade edeceği vaadini vermek bu aziz millete, milli iradeye, 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz 251 vatan evladına 2250 üzerindeki gazimize, 1980’den bu yana terör mücadelesi veren Mehmetçiğimize, polisimize, velhasıl tüm şehitlerimize , gazilerimize bir hakaret ve hıyanettir. 

Malum olduğu üzere, gerek PKK ve siyasi uzantıları ile FETÖ destekçileri en çok da aziz milletimizin çoğunluk kararı ile uygulamaya geçirilen Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sisteminden rahatsızlar. Bu rahatsızlıklarını da Avrupa’dan idare edilen yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden mütemadiyen söyleyerek parlamenter sisteme dönülmesi gerektiğini ifade etmektedirler. 

 

Yine milli iradenin tecellisi ile oluşturulan yönetim sistemine makul bir alternatif öneremeyen dostlar cephesinin önerdiği geliştirilmiş parlementer sistemdeki ‘’taşıyıcı cumhurbaşkanlığı’’ teklifi ise bu milletin aklı ile dalga geçmekten başka bir şey değildir. Bu teklif milli iradeye örtülü bir darbe siyasi bir vesayettir. Nasıl ki taşıyıcı annelik bu milletin inançlarına, değerlerine, yaşam ve kültürüne ters ise teklifi yapılmaya çalışılan taşıyıcı cumhurbaşkanlığı da bu devletin siyasi tarihine, kültürüne terstir. Buna benzer bir dönemi parlamenter sistemle yönetildiğimiz zaman diliminde yaşadığımızı, ve o günlerde ülkemizin ne gibi sıkıntılardan geçtiğini de hatırlamakta fayda vardır. 

 

Dostlar cephesi ulusal gündemi işte böyle değiştirmeye çalışırken, yerelde de temsilcilerinin aynı ağız ve aynı yerden aldıkları güçle, FETÖ taktikleri ile sizlere hareket ettiklerini, fütursuzca milli iradenin temsilcilerine sizlere saldırıda bulunduklarını da görüyoruz. 

 

Sayın Başkanım, bizler sizlerin gayret ve samimiyetinize şahidiz. Hayatınızın her aşamasında milli ve yerli olanların tarafında olduğunuza şahidiz. 15 Temmuz’dan önce ve 15 Temmuzdan sonra sergilediğiniz milli duruşa şahidiz. Belediye Başkanlığınız ile beraber kamuoyunda oluşan “Çorum Belediyesi Emin Ellerde” gerçeğini iftiraları ve yalanları ile örtmeye çalışanlara karşı verdiğiniz mücadelede yanınızda olduğumuzu tüm samimiyetimizle ifade etmek isteriz.  Yaptığınız icraat ve projeler ile Çorum halkımızın büyük teveccühünü aldığınızı gören ve bu muhabbeti çekemeyenlerin iftira ve yalanlarına karşı da vereceğiniz en iyi cevabın daha da fazla “aşgınan çalışmak” olduğunu ifade etmek isteriz. 

 

Sayın Başkanım tekrar ifade etmek isteriz bizler sizlerin hak mücadelenizde yanınızdayız. Yalnız olmadığınızı milli iradenin güçlü bir şekilde sizlerle beraber olduğunu Çorum STK’ları olarak duyurmak istiyoruz. Bu şehrin sadece maddi kalkınması için değil manevi kalkınması için de büyük bir gayret ve cesaretle çalıştığınızı takdirle izliyoruz.

 

Geçmişte birileri bizim şehirlerimizde kerhaneler inşa ettirmiş, bunları da aymazca – utanmazca, bu aziz milletin değerlerine hakaret edecek şekilde şehrin manevi önderlerinin mekânı olan Hıdırlık’ın altına yaptırmıştı. Aynısını Ankara’da Hacı Bayramda ve daha bir çok ilde yapmışlardı. Hatta ve hatta belediye başkanları bunların açılışlarında kurban kesmişlerdi. Belki dün sadece yeri değiştirilebilmişti. Ama bu gün ise sizlerin samimi dava adamı duruşunuzla temiz Çorum’un daha da temizlendiğini görmek bizleri gelecek adına daha da umutlandırmıştır. Çorum’u kerhane utancından kurtardığınız için size minnettarız. Kerhaneciler rahatsız olsa da Hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile sizlere teşekkürlerimizi sunmak isteriz.  

The post Milli İrade Platformu’ndan, Başkan Aşgın’a ziyaret  first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: