Gündem

Tavşandağı Çerkes Şenliğine yoğun katılım

Amasya’nın Merzifon İlçesine bağlı Tavşandağı, yine büyük bir kültür organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

Çerkes’lerin “Küçük Kafkasya” olarak nitelendirdiği; Aşağıbük, Yukarıbük ve Ortabük isimli 3 köyden oluşan Tavşandağı’nda bu yıl düzenlenen Çerkes Şenliğinde Ses Sanatçısı Şinah’o Betül Bilgin, Pşinawo Mesut Barut ve Çorum Kafkas Kültür Derneği Mazenef Mızıka Grubu üyelerinden Ayşe Nefin Ölçüm sahne aldı. Henüz 8 yaşında olmasına rağmen sergilediği mızıka gösterisi ile izleyenleri kendine hayran bırakan küçük kızın sahne performansı da izleyenleri mest etti.

Tüm katılımcılardan beğeni alan keyifli bir konser ve sahne performansı sergilenirken katılımcılar da mahalli Çerkes düğününde eğlenme fırsatı buldu.

 

Rahvan ve Dört Nal At Yarışları’nın da sergilendiği şenliğe katılan Çerkesler özlem gidermenin mutluluğunu yaşadılar. Paramotor paraşüt ile uçuşlarında gerçekleştiği program muhteşem doğal güzellikleri ve havası ile tüm misafirlerin hayran kaldığı Tavşandağı yaylasında mahalli Adige düğünü ile sonlandı.

Organizasyon ile ilgili bilgiler veren Merzifon Çerkes Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih İZCİ, “Hemşerilerimizin talebi doğrultusunda bayram tatili vesilesi ile görüşmelerini sağlamak amaçlı hızlı bir organizasyon ile gerçekleştirdiğimiz festivalimizi ilerleyen yıllarda daha da güzel ve kapsamlı bir şekilde devam ettireceğiz.” dedi.

İzci yaptığı açıklamada ayrıca; “KKTC’nin ilk ve tek kadın başbakanı ve eski KKTC Cumhuriyet Meclisi başkanı Sibel Siber ve Ak Parti Kurucu Üyesi ve 21,22,23. Dönem Amasya Milletvekili Akif Gülle katılamadıklarından dolayı selamlarını iletmişlerdir. Annesinin yakın zamanda vefat etmesi sebebi ile katılamayan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı programa çelenk göndermiştir. Yurt içi ve dışından yoğun tebrik ve taktir telefonlarının ve mesajlarının geldiği Programımıza katılım sağlayan Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan, Ak Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Chp Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, 5. Ana Jet Üstü Komutanı Tuğ General Mete Kuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı Hasan Davulcu, Merzifon Belediye Başkan Vekili Erkan Ergül, Merzifon İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erbil TERBIYIK, Samsun Ladik CHP İlçe Başkanı Özgür Ay, Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz Dönmez, Merzifon ve çevre ilçelerden gelen Siyasi Parti İlçe Başkanları, Çerkes Kültür Dernekleri Başkanları, Sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, Çevre köy ve ilçelerden gelen köy ve mahalle muhtarları ve tüm hemşerilerimize müteşekkiriz.

Programa Katkı Sağlayan Başta Merzifon Belediyesine,
Lider Emlak,
Ünkuş Kuşburnu,
İzciler Ticaret Dünya Marketim,
Güneş Sigorta,
Bağlı Ticaret Mağdeni Yağlar ve Bağlı Nakliyat,
Metro Turizm,
Merzifon Esnaf Kooperatifi,
Merzifon Ziraat Odası,
Medisam Diş Hastanesi,
Kamer Mobilya Merzifon Şubesi,
Hanedan Hafriyat,
Bayraktar Petrol
ve Yuşa İnşaat‘a teşekkür ederiz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: