Gündem

HGYD YÖNETİM KURULU BAŞKANI BİRKAN DEMİRCİ’DEN HAYRETTİN KARAMAN’IN FETVASINA KINAMA

Hayrettin Karaman’ın kendi internet sitesinden sorulan bir soruya verdiği “Alevilik babadan oğula geçen bir soy, bir kan bağı değildir. İnsan bugün Alevi, yarın dönüp Sünni veya tersi olabilir. Bu gencin ailesi Alevi olmakla beraber gencin kendisi İslam’a Sünniler gibi inanıyorsa, Amentüyü bizler gibi kabul ediyorsa o makbul bir Müslüman’dır.

Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez. Durumunuzu buna göre inceler kararı siz verirsiniz.” şeklindeki beyanları ile sünni ve alevi ayrımcılığı yapan, sünni ailelere seslenerek kızlarınızı alevilere vermeyin iması yapan; kendini alim ve yazar sanan bu şahsiyetin son günlerde gerek ulusal gerekse de yerel basında yer alan ve toplumsal bütünlüğümüzü bozmaya yönelik bir açıklama olarak değerlendirdiğimiz ifadelerini, kendisininde aslen Çorum’lu olduğunu bildiğimiz ve bundan utanç duyduğumuz bu şahsiyetin söylemlerini şiddetle kınıyoruz.

Bizler Anadolu basını olarak bu ve buna benzer sapıkça ve ayrıştırmaya yönelik fitneci düşünceleri olan zihniyetlerin her zaman karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Bu toplumda hainlik haricinde hiçbir farklılığın bizleri ayrıştırmaması gerektiğine olan inancımızla bu tür açıklamalara her kesiminden de şiddetle karşı çıkılması gerektiğine inanıyoruz.

Birkan Demirci
Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

The post HGYD YÖNETİM KURULU BAŞKANI BİRKAN DEMİRCİ’DEN HAYRETTİN KARAMAN’IN FETVASINA KINAMA first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: